Zoran M svestenik
Zoran M Foto:Screenshot/Facebook

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje raščinjenom svešteniku iz Kaluđerice Zoranu M. (60) koji se tereti da je zloupotrebom položaja obljubio devojku iz svoje parohije, koja je sa njim i zatrudnela.

Zoran M. se optužnim predlogom tužilaštva tereti za oblik krivičnog dela obljuba zloupotrebom položaja za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

U ovom slučaju nema pripremnog ročišta, tako da će suđenje sutra krenuti čitanjem optužnice, pa uvodnim rečima tužilaštva i odbrane.
Inače, nakon hapšenja u decembru prošle godine, Zoran M. se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem.

Bludni sveštenik je krajem novembra 2017. godine prvi put pokušao da iskoristi emotivnu ranjivost devojčice, koju je otkrio tokom njene ispovedi u crkvi u kojoj je on bio svešteno lice i njen „duhovnik“. Nakon ispovedi sveštenik je na sve načine pokušavao da zasnuje emotivnu i seksualnu vezu za maloletnicom.

Međutim, kako saznajemo, Zoran M. tada u svojoj nameri nije uspeo, pa je i tokom cele naredne, 2018. godine, iskorišćavao devočicinu emotivnu ranjivost i manipulisao njom. Sredinom prošle godine, tokom vršenja službe i obilaska parohije, sveštenik je došao do kuće u kojoj devojčica živi. Nažalost, u tom trenutku maloletnica je bila sama u domu i bludni sveštenik je iskoristio situaciju i inicirao seksualni odnos sa maloletnicom koju je tada deflorisao.

Nakon toga, Zoran M. je sa devojčicom ušao u emotivnu i seksualnu vezu, nakon čega je, kako saznajemo, maloletnica ostala trudna.
Nakon što je devojčica prekinula trudnoću, bludni sveštenik nije hteo da joj da mira – od januara do septembra ove godine stalno ju je zvao telefonom i uznemiravao je! Kako saznajemo, on je na devojčicu vršio pritisak što lično, što preko njenih poznanika. Ni tu se nije zaustavio, nego je maloletnicu nastavio da proganja. Kako saznajemo, u martu 2020. godine na devojčicu je nasrnuo fzički i naneo joj povrede!

Bludni sveštenik uhapšen je danas, određen mu je pritvor do 48 sati. Osumnjičeni će sutra, uz krivičnu prijavu, biti predat tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Kako saznajemo, protiv njega će biti podneta prijava Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu za proganjanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar