Savamala Foto: Nemanja Jovanović

Suđenje po tužbi privrednog društva "Transport peroni d.o.o" protiv firmi "Milenium tim" i "Beograd na vodi", kao i Grada Beograda i Republike Srbije, odnosno MUP, zbog fantomskog rušenja objekata u Savamali u izbornoj noći između 24. i 25. aprila 2016.godine, a radi naknade štete, počelo je danas u Privrednom sudu. Na pretresu su saslušani predstavnici firmi "Milenium tim", kao i "Iskre", inače preduzeća čiji su objekti kobnog dana porušeni.

Na današnjem pretresu iskaze su dali Vladimir Miljević, zakonski zastupnik „Iskre“, čiji su se objekti našli na meti bagera nepoznatih fantoma, ali i Miroljub Petrović, šef gradilišta „Milenium tima“.

Pročitajte još:

Na sledećem pretresu koji je zakazan za 15. aprila zakazano je saslušanje Vladimira Markovića, zastupnika „Transport peronija“, a po čijoj se tužbi vodi postupak.

„Mi smo dostavili sve dokaze kojima smo jasno potvrdili da smo sve objekte sagradili u skladu sa zakonom, da smo legalno gradili i uz saglasnost države. Takođe, dostavili smo činjenice kojima se jasno potvrđuje da je tužena strana odgovorna za rušenje naših objekata i težak kriminal, koji je počinjen te noći, kao i za izostanak reagovanja državnih organa. Ministarstvo unutrašnjih poslova nije se oglasilo ni povodom molbi građana da te noći izađu na lice mesta“, kaže Marković.

On dodaje i da bi ovaj postupak kratko trajao da je Srbija jedna normalna i pravna država.

„Živimo u mafijaškoj državi u kojoj je nemoguće predvideti tok i ishod postupaka. Srpska napredna stranka (SNS) je jedna mafijaška organizacija, u čijem se vrhu nalazi Aleksandar Vučić. Postavlja se pitanje da li je moguće da se ovako težak kriminal dogodi u centru Beograda, bez ikakvih posledica po izvršioce, a bez znanja državnog vrha?“, kaže Marković.

Foto: Nemanja Jovanović

Podsećamo, slučaj bespravnog rušenja nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskom kvartu Savamala, ni posle više od pet godina nije zvanično rasvetljen, a više osoba, koje su u noći između 24. i 25. aprila 2016., maskirane fantomaka, bagerima sravnile sa zemljom sve što se nalazilo na putu izgradnje megalomanskog projekta “Beograd na vodi “, do danas nisu identifikovane.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare