Savamala Foto: Nemanja Jovanović

Privredno društvo "TRANSPORT PERONI" d.o.o. saopštilo je danas da će sutra u Privrednom sudu biti održano prvo ročište po tužbi protiv "Milenium tima", Grada Beograda i MUP-a za rušenja objekata u Savamali tokom izborne noći 24. na 25. april 2016. godine.

Kako se navodi u saopštenju, tužba je podneta 22. aprila 2019. godine.

„Za dan 04.02.2021.godine u Privrednom sudu u Beogradu, u 11,00 časova, sudnica 304, zakazano je ročište radi izvođenja dokaza saslušanjem svedoka“, kaže se u saopštenju.

Podsećamo, slučaj bespravnog rušenja nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskom kvartu Savamala, ni posle više od četiri godine nije zvanično rasvetljeno, a više osoba, koje su u noći između 24. i 25. aprila 2016., maskirane fantomaka, bagerima sravnile sa zemljom sve što se nalazilo na putu izgradnje megalomanskog projekta „Beograd na vodi „, do danas nisu identifikovane, a kamoli privedene pravdi.

Slučaj da grupa maskiranih fantoma na bagerima, u sred noći počne da ruši objekte u centru grada, u kojima su mahom bile smeštene privatne firme i zanatske radnje, do danas je ostao nezabeležen u istoriji prestonice. Građani pred čijim se očima odvijao ovaj divljački i nasilnički čin, uzalud su pokušavali da u pomoć pozovu policiju, ali se na njihove vapaje niko nije odazivao. Fantomi su za nekoliko minuta sve sravnili sa zemljom, a sve u cilju kako bi na tom mestu napravili parking za firmu “Beograd na vodi”.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar