Počelo ponovljeno suđenje Grboviću za ubistvo Savkovića ispred kluba

Hronika 16. nov 202112:50
Podeli:
Aleksandar Savković, Foto: Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo ponovljeno suđenje nekadašnjem šefu obezbeđenja noćnog kluba "Nana" na Senjaku Nedeljku Grbovića, optuženom za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) i ranjavanje Adije Iseinovića, ispred tog kluba u decembru 2017. godine.

Grbović je ponovio svoju raniju odbranu, a Isenović, koji ima status oštećenog rekao je da ostaje pri ranijem iskazu.

Trojica pravosnažno oslobođenih od optužbi za učestvovanje u tuči iste noći u „Nani“ Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev, danas su bili pozvani kao svedoci u ovom postupku. Oni su međutim rekli da se ne sećaju ničega.

Sledeće suđenje je zakazano za 20. decembar, a planirano je suđenje i za 19. januar.

Pročitajte još:

Grboviću se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda koji je u junu ukinuo deo presude kojom je Grbović bio osuđen na 13 godina zatvora.

On je ukinutom presudom bio osuđen za krivično delo „obično“ ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najviše 15 godina, a Više javno tuzilaštvo ga i dalje tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

U sukobu ispred kluba „Nana“ na Senjaku u ranim jutarnjim časovima, u decembru 2017. godine ubijen je Savković, dok je Iseinović tom prilikom ranjen.

Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na ovaj klub i tom prilikom niko nije povređen.

Grbović se tereti da je 17. decembra 2017. godine ispred kluba u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, ubio Savkovića, tako što je prethodno u klubu, zajedno sa ostalim pripadnicima obezbeđenja kluba ušao sa njim u verbalnu raspravu, kao i sa Isenovićem i osobama koje su bile sa njima u društvu i izgurali ih ispred kluba.

Potom je nakon izlaska iz kluba prešao na drugu stranu ulice i kada je Isenović krenuo u njegovom pravcu, Grbović je iz pištolja koji je nosio za pojasom, ispalio projektil u njega i naneo mu tešku tešku telesnu povredu.

Odmah zatim je i Savković krenuo prema njemu, te je i u njega ispalio jedan projektil, nanevši mu tešku telesnu povredu od kojih je ubrzo nastupila smrt.

Ubijeni Savković je navodno bio član ekipe takođe ubijenog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, bliskog Veljku Belivuku.

BONUS VIDEO: MUP Hapšenje Principa 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar