Ilustracija Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Muškarac koji je maskiran i uz pretnju pištoljem sredinom decembra 2020. godine ukrao dinare i devize u vrednosti od oko 1,6 miliona dinara iz Kredi Agrikol banke na Bulevaru Nemanjića u Nišu, još je u bekstvu i njegov identitet nije utvrđen, navode iz Višeg tužilaštva u Nišu. Istraga se, dodaju, nastavlja ispitivanjem predstavnika banke i svedoka pljačke.

Policiji je, kako kažu u Tužilaštvu, upućen zahtev za preduzimanje svih mera kako bi se pronašao počinilac krivičnog dela, obezbedili tragovi i prikupila potrebna obaveštenja, pišu Južne vesti.

„VJT u Nišu je dana 20.01.2021. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv N.N. lica, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično delo razbojništvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, saopštavaju.

Pljačka banke desila se 21. decembra prošle godine oko 16 sati, kada je u banku ušao muškarac naoružan pištoljem, sa pletenom maskom na licu i kapom navučenom na oči.

U banci su, prema nezvaničnim informacijama, osim radnice na blagajni bila i dva klijenta i radnik obezbeđenja. Naoružani muškarac odmah je prišao blagajni i zapretio pištoljem, preuzeo novac i ubrzo pobegao.

Da li ga je neko napolju čekao u automobilu, istraga još nije utvrdila.

Na delu Bulevara Nemanjića u istoj zgradi su dve banke, od kojih je sredinom decembra na meti pljačkaša, kako potvrđuju iz Tužilaštva, bila Kredi agrikol banka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar