Foto:shutterstock

Srpski državljanin (34), za kog nemački mediji tvrde da je član pljačkaške bande "Pink Panter", biće izveden pred Okružni sud u Kelnu zbog pljački koje je izvršio 2015. i 2016. godine. Zbog straha da bi mogao da pobegne policiji, pljačkaš će biti doveden helikopterom ili specijalnim vozilom i biće sprovedene posebne mere.

U optužnici se navodi da su pljačke iz 2015. i 2016. godine izvedene tako da nose potpis međunarodne pljačkaške bande „Pink Panteri“. Prilikom jedne od njih, optuženi Srbin je vlasniku juvelirnice vezao ruke roze lisicama i ukrao nakit vredan 100.000 evra. Pored toga, opljačkao je i vozilo za transport novca iz kog je, sa saučesnicima, odneo više od 700.000 evra!

Međutim, uhapšen je nekoliko godina kasnije, nakon što je priča o ovoj bandi emitovana na jednoj nemačkoj televiziji. Ubrzo nakon nje stigla je dojava iz Švajcarske, a muškarcu su lisice na ruke, one policijske, stavljene na aerodromu u Barseloni.

Specijalno vozilo ili helikopter

Imajući u vidu da su članovi bande „Pink Panter“ pre nekoliko godina uspeli da pobegnu iz švajcarskog zatvora, Okružni sud u Kelnu doneo je odluku da se dovođenje 34-godišnjaka obavi po strogim merama bezbednosti, tako da će okrivljeni biti transportovan helikopterom ili specijalnim automobilom, prenosi WDR.de.

Bonus video: Pink panteri – balkanski pljaćkaši koji ne poznaju granice 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar