Fotot:Nova.rs; privatna arhiva

Stojanka J., maćeha Biljane Stojanović (38) koja je pre nedelju dana počinila samoubistvo trovanjem u pomoćnoj kući u dvorištu svoje porodične kuće u selu Veliko Trnjane kod Leskovca, nakon čega je pronađeno telo njenog supruga Ivana zabetonirano na njihovom imanju još od 2019. godine, mogla bi da bude glavni svedok u slučaju koji je šokirao Srbiju.

U selu Veliko Trnjane, gde se nalazi imanje porodice Stojanović na kom su pronađena tela supružnika – najpre Biljane koja je najverovatnije izvršila samoubistvo, a potom i Ivana koji je bio zazidan u buretu – i dalje vlada muk, a policija intenzivno prikuplja dokaze i podatke koji bi mogli da rasvetle ovaj slučaj.

Novo svetlo na zločin koji je ravan holivudskom scenariu bacio je podatak da je Biljana u prikrivanju tela imala pomoć. Komšije su za naš portal potvrdile ranije da se po selu priča da je Biljanina maćeha, potpuno nesvesna šta čini, pomogla Biljani u zidanju tako što joj je davala cigle.

Foto: Nova.rs

Reporteri portala Nova.rs razgovarali su ranije sa Stojankom koja nam je kazala da je veći deo informacija objavljenim u medijima lažan, ali da ona svakako ne želi da govori za medije. Shodno novim saznanjima, ponovo smo kontaktirali ovu ženu, ali nam je njena porodica rekla da se ona povukla u kuću svoje sestre u obližnjem selu u okolini Leskovca i poručila da stoji pri odluci da se ne oglašava u javnosti.

U međuvremenu, brigu o Ivanovoj i Biljaninoj deci preuzeli su njihovi rođaci iz sela Veliko Trnjane. Policija je nastavlja da češlja apsolutno sve što bi moglo da pomogne u razjašnjenju niza pitanja – od toga da li je Biljana imala saučesnika u ubistvu, kako je uspevala da godinama laže celo selo i porodicu… Iz kuće su odneti noževi i drugi alati koji bi mogli biti korišćeni u zločinu, a policija nastavlja da razgovara sa meštanima.

Biljana i Ivan Stojanović Foto: Facebook

Podsetimo, Biljanina smrt bila je samo uvod u razotkrivanje ubistva njenog supruga i niza laži koje je isplela. Po svemu sudeći, Biljana Stojanović je tri godine živela misleći da je počinila savršen zločin. Ova žena, čije je beživotno telo pronađeno posle višednevne potrage u pomoćnom objektu gde je njena porodica nekada čuvala stoku, 2019. godine je ubila svog muža Ivana (40).

Kako se već danima piše u medijima, telo Ivana Stojanovića (40) pronađeno je u buretu, koje je Biljana, kako se sumnja, zazidala i pokrila kukuruzom i dečijim bazenom, a telo je bilo pokriveno slojevima peska i betona.

Ivana pronašao rođeni brat

Telo nesrećnog Ivana, za kog je supruga pričala da je na radu u Rusiji, pronašao je njegov brat Nenad, inače policajac. Kako je ranije ispričao našem portalu, crv sumnje se kod njega pojavio kada je Biljana više puta pokušala da izbegne da mu da broj telefona na koji može pozvati brata.

„Pričala je da se Ivan javlja preko šefovog telefona. Kada smo tražii broj, rekla je da ne sme da da, jer se šef ljuti. Na kraju sam proverio i video da je poslednji put Ivan na granici registrovan 12. aprila 2019. godine i to ulazak. Nije bilo nikakvog izlaza iz zemlje posle toga“, otkrio je Nenad.

Kaže da Biljana nije mogla da zna da je on posumnjao u njenu priču. Do preokreta je došlo kada je pronađena mrtva u štali.

„Mislim da ju je jednostavno stigla savest, da nije mogla više da izdrži da živi u istoj kući gde je bilo i Ivanovo telo. Posle njene sahrane smo u kući našli Ivanova dokumenta, ličnu kartu i pasoš. U pasošu je bio taj datum, 12. april 2019. godine. Deca su se setila da je pričala o nekom blagu u staji, pa smo odlučili da proverima. Kada smo uklonili seno videli smo da je jedan deo zida noviji. Razvalili smo zid i ugledali bure“, objašnjava Nenad.

Pročitajte još...

I ranije betonirala dragocenosti

Komšije ove porodice su ispričale da je Biljana i ranije svoje dragocenosti krila tako što bi ih zabetonirala u pomoćne objekte na svom imanju, najverovatnije jer se plašila da će biti pokradena. Zbog toga, kako se pretpostavlja, ni sama Stojanka nije mogla ni da nasluti da su joj ovog puta cigle potrebne da zazida nesrećnog Ivana.

Selo sumnja i u njeno samoubistvo

Da li zbog poplave bizarnosti koja ih je zapljusnila sa slučajem porodice Stojanović ili zato što zaista postoje osnovane sumnje, ali komšije i poznanici ove porodice sumnjaju i u deo priče koji se tiče tragične Biljanine sudbine. Naime, prepredaju se priče da je pomoćni objekat u kom je nađeno Biljanino telo bilo zatvoreno sa spoljne strane, zbog čega se probudila sumnja da Biljana nije digla ruku na sebe ili da je tom činu neko prisustvovao.

BONUS VIDEO: Izjave roditelja žrtve zabetonirane u Leskovcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar