Foto: TANJUG / STR / an

Kapetan Vojske Srbije, pilot Zvonko Vasiljević, koji je u petak ujutru poginuo u Brasini kod Malog Zvornika, prilikom pada vojnog aviona "MiG 21", sahranjen je na groblju u rodnom selu. Njegov kolega Dejan Krsnik koji je takođe nastradao u padu MIG-a, sahranjen je na Novom bežanijskom groblju.

U porodičnu kuću od jutra su stizale „reke“ ljudi iz svih delova Podrinja, Srbije, susedne Republike Srpske. Skupilo se, saborno, tiho, mirno i dostojanstveno, i staro i da oda poštu i isprati na večni počinak omiljenog rođaka, komšiju, prijatelja, druga iz detinjstva, prijatelja, pišu Novosti.

Emocije, ne samo njegovih najbližih od supruge, brata, oca i majke, ipak, naglo su se rasplamsale kada je čitavo dvorište preovladala plava boja uniformi i šapki, vazduhoplovaca, kolega, saboraca i prijatelja nastradalog pilota RV PVO Srbije. Leleci, suze, tuga i bol na sve strane.

Među mnoštvom njegovih kolega, pored ostalih bili su ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, general major Petar Cvetković, zamenik načelnika Generalštaba VS i brigadni general Aleksandar Bjelić, načelnik Štava RV I PVO Vojske Srbije.

Podsetimo, kapetan prve klase Zvonko Vasiljević i pilot Dejan Krsnik iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar