Foto: Medija centar Beograd

Ukoliko je tačna informacija da je Organizacija veterana OVK dobila 4.000 dosijea iz Specijalnog suda u Hagu, onda je to skandal i realna opasnost i za svedoke i za rad tog suda, rekao je za Kosovo Onlajn advokat Goran Petronijević.

„Ukoliko ih nisu dobili, već foliraju, onda im je namera zastrašivanje svedoka i pravljenje ujdurme u sudu. To je onda providno osmišljen plan za kompromitovanje suda“, kaže Petronijević za kosovo-online.com.

Kancelarija specijalnog tužioca, nije ni potvrdila niti demantovala tvrdnju Organizacije ratnih veterana OVK da su juče primili 4.000 dosijea Specijalnog suda. Portparolka Specijalnog tužilaštva Agnela Griep, u pismenom odgovoru za Gazetu Insajderi, navela je da sud nema komentar u vezi sa „curenjem 4.000 dosijea“.

„Imamo na umu izveštaje medija u vezi sa tim pitanjem. Nemamo komentar u vezi tog događaja“, istakla je Griep.

Organizacija ratnih veterana OVK saopštila je da su u ranim jutarnjim časovima juče od Specijalnog suda dobili paket od 4.000 dosijea.

„Priča o tome kako je paket  stigao je samo jedna cinična fora da bi se prikrio onaj ko im je to dostavio. Ako im je neko dostavio, to je uradio neko iz tužilaštva, tu nema druge. Znači da imaju u tužilaštvu svoje ljude koji su to učinili. U tom slučaju, u pitanju je žestok napad na sud i napor da se prekine rad suda. Jer ovo može sad već da izazove skandal, ako je to tačno“, navodi Petronijević.

Prema njegovim rečima, vrlo je čudno da portparolka suda nije demantovala navode organizacije veterana OVK.

„Da kaže to nije tačno. Već je samo rekla – videli smo informaciju u novinama ali nemamo komentara. Može sve da kaže sem toga. To bi moglo da upućuje da su oni to izmislili, da lažu, kako bi zaplašili svedoke, i da bi doveli u pitanje integritet tog i takvog suda, sa tendencijom da se uspori i prekine njegov rad. Ili sa druge strane, da stvarno imaju insajdera koji im je to dostavio i da na taj način hoće da pokažu – evo šta mi možemo. Mi možemo da dobijemo sve iz suda i džaba vama što imate status prikrivenih svedoka – evo mi imamo sve“, navodi Petronijević.

On smatra da su dosijei mogli biti dostavljeni isključivo u elektronskoj formi, jer je sigurno da sud dosijea ne drži „u papirima“.

„Paket od 4.000 dosijeta. Pa to nema veze s mozgom. To je moralo da dođe u elektronskoj formi i to je morao da dostavi neko od insajdera“, kaže Petronijević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar