Jovanović i Petronijević, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, N1

Pretučeni advokat Goran Petronijević osvrnuo se u razgovoru za portal Nova.rs i na oglašavanje lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića, koji ga je u obraćanju javnosti nazvao advokatom i saučesnikom mafije, a optužbe je izneo i na račun njegovih koleginica i članica Upravnog odbora Advokatske komore Srbije - Zore Dobričanin Nikodinović i Biljane Kajganić.

Petronijević za naš portal ističe da nije ispratio šta je lider LDP izjavljivao, ali da, ako ima neka saznanja o napadu, ista prijavi nadležnim organima.

„Nisam ispratio šta je Čedomir Jovanović izjavljivao, ako ima nešto sa tim, bilo bi pošteno da ode i kaže u policiji. Da li je Čeda Jovanović ili neko drugi, ja ne mogu o tome da govorim, niti znam. Ali znate kako, u Vranju postoji jedna izreka koja je simptomatična, a ona kaže „koj si ima čavku – taj si vika iš“, odnosno „koga svrbi, on se češe““, rekao je advokat.

On je istakao i da će o ovom napadu na njega i njegovog kolegu Novicu Pekovića, inače penzionisanog sudiju Apelacionog suda u Novom Sadu, sprovesti istragu.

„Paralelno ću voditi svoju istragu, naravno, da ne ugrozim ovu koju vode nadležni organi“, dodao je Petronijević.

Podsetimo, lider LDP Čedomir Jovanović izneo je ranije tokom dana optužbe na račun poznatog pravnika, ali i Advokatske komore Srbije navodeći da ona štiti one koji brukaju profesiju advokata.

„Baš me briga koga brane, kome su šta dužni i zašto se tuku po beogradskim lokalima. Neka pokušaju da urade bar nešto pametno za ovu zemlju, sem što sprečavaju svoje časne kolege da rade svoj posao, a štite one koji brukaju profesiju advokata svaki dan“, napisao je Jovanović na društvenoj mreži Fejsbuk.

Podsetimo, Petronijević i Peković napadnuti su u noći između četvrtka i petka u bašti jednog kafića u Beogradu. Policija je narednog dana privela četvoricu osumnjičenih koji se terete da su tukli poznate pravnike i oni su danas saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Petronijević je ranije tokom dana u izjavi za portal Nova.rs istakao da je siguran da su on i njegov kolega ciljano napadnuti. Tokom istrage biće utvđene sve okolnosti ovog slučaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare