Zoran Pašalić / Foto: Medija centar Beograd

Povodom porodičnog nasilja u Paraćinu u kojem je u subotu suprug ubio ženu, Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi nakon informacija iz medija, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centra za socijalni rad Paraćin.

Od Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za socijalni rad u Paraćinu, Zaštitnik građana je zatražio da najkasnije u roku od 15 dana dostave sve informacije i dokumentaciju o ovom slučaju, saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika.

Takođe, od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zaštitnik građana je zatražio da izvrši nadzor nad radom Centra za socijalni rad Paraćin u ovom slučaju i da dostavi izveštaj i dokumentaciju.

Radi upoznavanja sa svim činjenicama i okolnostima, Zaštitnik građana je i od Osnovnog javnog tužilaštva u Paraćinu zatražio da dostavi informacije o ovom slučaju.

Nakon prikupljanja svih odgovara i dokumentacije Zaštitnik građana će odlučiti o daljem postupku i o tome obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.

Mediji su preneli da je Dušan Janković (79) u subotu nožem je prerezao vrat supruzi Slobodanki (73) u porodičnoj kući u selu Striža kod Paraćina i da je ubrzo uhapšen.

Prethodno je dva puta bio prijavljen za nasilje u porodici. Prvi put je bio upozoren, a pre dva meseca je protiv njega podneta krivična prijava za nasilje u porodici, preneli su mediji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar