Foto:MUP Srbije; Goran Srdanov/Nova.rs

Suđenje kriminalnoj grupi "vračarci", čiji je vođa odbegli Nikola Vušović zvani Džoni s Vračara, počelo je u Specijalnom sudu u Beogradu početkom godine, a protiv ove grupe podignuta je i druga optužnica, kojom se teretiu i za pokušaj ubistva Strahinje Savića u zatvoru u Crnoj Gori. Optužnica za pokušaj ubistva Savića otkrila je nove detalje o delovanju kriminalne grupe, ali i o samom vođi Vušoviću, koji je Srbiju, kako se sumnja, napustio nedugo nakon pada klana Veljka Belivuka.

Kako se navodi u optužnici u koju je Nova.rs imala uvid, grupa „vračarci“ je nameravala da ubije svog dojučerašnjeg saradnika Strahinju Savića koji se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori zbog sumnje da je učestvovao u pripremi ubistva Budvanina Marka Ljubiše Kana, navodnog pripadnika „škaljarskog klana“.

Pročitate još:

Grupa je imala saznanja da je Savić crnogorskoj policiji dao svoj „Skaj“ telefon, te da im otkriva planove i način rada kriminalne grupe. Planirali su da ga otruju cijanidom, koji su stavili u pečenje koje je Saviću sestra nosila tokom posete.

Nikola Vušović Foto:MUP Srbije

Okrivljeni su razootkriveni zahvaljujući Skaj aplikaciji, a tokom njihovih prepiski otkriveni su i novi detalji o samom vođi grupe – Nikolu Vušoviću, zvanom Džoni sa Vračara. Iako se smatra da je Vušović godinama van Srbije i da se krije u inostranstvu, sudeći iz prepiske između njega i okrivljenog Nedeljka Todorovića, on je zapravo zemlju napustio nedugo nakon pada klana Belivuk.

Pročitajte još:

Vušoviću je 7. marta 2021. godine, mesec dana nakon velikog hapšenja kriminalne grupe Belivuk, poslata slika iz jednog dnevnog lista, a ova situacija možda je bila i ključna kada je reč o Vušovićevom napuštanju Srbije.

Reč je o tekstu pod naslovom: „Ekipa Džonija sa Vračara bila zadužena da preuzme poslove Veljka Belivuka i organizuje odmazdu, sada slede njihova hapšenja“. Pomenutu fotografiju Vušoviću je poslao okrivljeni Nedeljko Todorović, koji mu u porukama govori da će on biti glavna tema sutra u novinama.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na to mu Vušović odgovora: „Majke ti? Šta kažu? I da sutra treba da leti za pl?“. Potom mu Todorović šalje fotografiju sutrašnjih novina uz sledeću poruku: „Pali ti brate svakako! Pisali su oni i pre ovoga a kažu da sad jurcaju sve koji su povezani i po zemljama u regioni i po EU“.

Pretpostavlja se da je ubrzo nakon ovih poruka vođa kriminalne grupe „vračarci“ napustio Srbiju.

Inače, Vušović je na Skaju bio upisan kao „Diablo“ i „Pirana.

Foto:skyecceurope.com; shutterstock By MoonSplinters

Podsetimo, kriminalna grupa „vračarci“ tereti se za tri likvidacije i nekoliko pokušaja ubistava.

Suđenje ovoj kriminalno grupi počelo je sredinom januara ove godine, a danas je u Specijalnom sudu u Beogradu održano pripremno ročište u postupku.

Većina pripadnika kriminalne grupe nalazi se iza rešetaka, a vođa – Nikola Vušović, izbegao je hapšenje.

VIDEO: Hapšenje organizovane kriminalne grupe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar