Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović ponovo su u žižu pažnje vratili audio-zapisi na kojima se čuje kako njen suprug Zoran Marjanović, inače optuženi za zločin, poziva policiju i prijavljuje nestanak tog 2. aprila 2016. godine. Suđenje decenije, kako je svojevremeno najavljivano, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu, a Nova.rs izdvaja ključne adute tužilaštva protiv optuženog Marjanovića.

Ubistvo pevačice godinama unazad ne prestaje da intrigira javnost, a tužilaštvo, čini se, ima tri ključna dokaza protiv optuženog.

Pročitajte još:

Jedan od njih je definitno blato koje je pronađeno na Zoranovoj odeći, odnosno pantalonama. Nakon veštačenja utvrđeno je da pomenuti uzorak sa nogavice odgovara blatu u kome je nađeno telo pevačice.

“Trag zemlje sa desne nogavice Zorana Marjanovića visine 10,5 cm, trag zemlje sa desne nogavice visine 19 cm Zorana Marjanovića, trag zemlje sa leve nogavice visine 25,5 cm pantalona Zorana Marjanovića i uzorci zemlje iz kanala u blizini mesta gde je pronađeno telo oštećene imaju isti molekularni sastav”, navodi se u optužnici.

Drugi ključni dokaz tužilaštva su bazne stanice. One nedvosmisleno ukazuju da je Marjanović bio na nasipu u trenutku ubistva i da je njegov susret s Jelenom bio neminovan u periodu oko zločina. Veštak Dragomir Vasiljević, koji je radio veštačenje baznih stanica okrivljenog i ubijene pevačice na dan 2. april 2016., istakao je na suđenju da je susret optuženog i ubijene Jelene bio neizbežan u periodu između 16.57 i 17.04 u blizini mesta zločina. To je ujedno I period u kome se ubistvo desilo, a prema navodima optužnice.

Biciklista na nasipu

Takođe, svedok Milan Radić, koji je 2. aprila 2016. vozio bicikl po nasipu, ispričao je na suđenju da je video ženu i muškarca u maskirnim pantalonama, kako zajedno silaze sa nasipa i to u neposrednoj blizini mesta na kojem je naknadno pronađeno Jelenino telo.

„Dugogodišnji sam biciklista i tom rutom u Crvenki vozim svakog dana jer je ravan put. I tog dana sam vozio tuda, kada sam na nekih 250 metara udaljenosti video muškarca i ženu kako silaze niz nasip. Prvo je išao muškarac, dok se za njim, niz bok, spuštala i žena. Posle 10 metara sam ih pogledao opet, jer mi je privukla pažnju ženska osoba, pošto mi se nije slagalo šta je imala na sebi obučeno. Nosila je donji deo trenerke sive boje, dok je gore imala nešto crvenkasto, odnosno više kao neka boja kajsije. Imala je puštenu, tamniju kosu do plećke, a koliko se sećam, taj muškarac je na sebi imao maskirane pantalone i crnu jaknu“, ispričao je Radić I dodao da je to bilo između 17.00 i 17.05 sati, i to baš u periodu, a kako tužilaštvu tvrdi, kada se ubistvo dogodilo.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Jelena Marjanović nestala je 1. aprila 2016. godina na nasipu u Borči, gde je otišla na trčanje sa suprugom Zoranom Marjanovićem i ćerkom Janom. Ona se ubrzo razdvojila od njih i krenula da džogira, nakon čega joj se gubi svaki trag. Narednog dana pronađeno je njeno unakaženo telo u kanalu na nasipu Crvenka u Borči.

BONUS video: Marjanović stiže u Palatu pravde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar