Foto:Rights Managed / Mary Evans Picture Librar / Profimedia

Zamenik komandira saobraćajne policije u Kraljevu, bivši policajac kao i još nekoliko osoba, među kojima su bili i kriminalci Dragan G. iz Zrenjanina i Rajko Š. iz Novog Sada potukli su se u noći 8. na 9. april u jednom restoranu u Vrnjačkoj banji. I možda bi ovo bila jedna obična vest, da za istom stolom nisu sedeli policajci i kriminalci, a incident poprimio razmere holivudskog scenarija kada je krenula policijska jurnjava.

Kako objašnjava izvor našeg portala iz policije, zamenik komandira saobraćajne policije u Kraljevu sedeo je kobne večeri sa još nekoliko osoba u restoranu (ime lokala poznato redakciji), a sa njima u društvu bio je i jedan bivši policajac, ali i Dragan G. i Rajko Š. za kojim je, u trenutku tuče, bila raspisana poternica, a koji se, kako saznajemo, dovodi u izvesnu vezu sa kriminalnom grupom Darka Šarića.

„Sedeli su svi zajedno za stolom, a onda je izbila tuča u lokalu u kojoj su i oni učestvovali. Lomili su inventar, a onda, kada su čuli da će doći patrola policije, zamenik komandira je skinuo registarske tablice sa džipa „mercedes“ i krenuo da beži. Patrola ih je nedugo zatim zaustavila, ali je komandir izašao iz džipa i probao da trguje uticajem, pokušavajući da navede policajce da ih puste. Kada su shvatili da kolege ne posustaju, bivši policajac je seo u džip i krenuo da napušta mesto gde su ga zaustavili“, objašnjava izvor našeg portala.

Odmah je, kako nastavlja, policijska patrola krenula za njim.

„Tokom te jurnjave, vozač džipa se prevario i skrenuo je sa puta prema Zapadnoj Moravi, verovatno sa namerom da se sakrije, ali je ušao u slepu ulicu i policajci su uspeli da ga sustignu. Videvši da mu patrola prilazi, izašao je iz automobila, bacio ključeve i počeo da beži, ali pošto je bio mrak i loš teren priobalja, nije mogao daleko da odmakne, pa su ga policajci sustigli. On se oglušio o naređenja policijskih službenika i počeo je jednog od njih da šutira, zbog čega je zadobio lake telesne povrede“, objašnjava izvor.

Pucnjava u Obrenovcu
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Potom je doveden i zadržan u policijskoj stanici Vrnjačka banja, dok je saučesnika privodila druga patrola.

„U kancelariji, u policijskoj stanici, zamenik komandira je dežurnom policajcu naređivao da ga pusti – najpre zato što je priveden zbog učešća u tuči, ali i zato što je bežao od policije. Nakon svega, zamenik komandira se policajcu obratio rečima: „Sr**m ti se usta“, jer ovaj nije hteo da ga pusti“, navodi izvor.

Zbog toga je, kako saznajemo, zameniku napisana prijava za vređanje službenog lica, i suspendovan je.

Međutim, tu ovoj filmskoj priči nije kraj.

„Nakon što je bivši policajac izašao iz pritvora, otišao je kod lekara i prijavio povrede koje je navodno zadobio od policije, iako to nije tačno. On je i pre postupanja policije bio zatečen sa povredama, jer se tukao i u lokalu. Sada sa tim povredama pokušava da trguje sa policijskom upravom, tj želi da lažno optuži policajce, kako bi oni povukli prijavu protiv zamenika komandira, i kako bi on bio vraćen na posao. Dakle, ukoliko se vrati zamenik, on će da povuče prijavu za navodne povrede“, zaključuje naš izvor.

Prema našim saznanjima, zamenik komandara je dobio prekršajnu prijavu, za remećenje javnog reda i mira, dok je bivšem policajcu napisana krivična prijava. Inače, osobe sa kojima su sedeli u restoranu su iz krimogene sredine, i jako dobro su poznati policiji.

BONUS VIDEO: Hapšenje dilera u Subotici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare