Foto: Facebook

Suđenje estradnom makrou Mihailu Maksimoviću, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je uhapšen zbog elitne prostitucije, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Maksimović, poznatiji kao estradni makro, još ranije je priznao krivicu, a u više navrata govorio je o tome kako je funkcionisala mreža prostitucije koju je organizovao.

Klupko ovog zločina počelo je da se odmotava nakon hapšenja nekoliko devojaka u januaru 2020. godine, kada su se provodile u jednom hotelu sa turskim državljanima. One su tada osuđene prekršajno zbog prostitucije.

Pročitajte još:

Mesec dana kasnije, sprovedena je još jedna velika akcija policije, a tada su privedeni Maksimović i njegov brat Dušan Milenković. Akcija je sprovedena na beogradskom aerodromu, a ubrzo se saznalo da su u lancu prostitucije, koji je organizovao Maksimović učestvovale i mnoge javne ličnosti. Ipak, imena pomenutih devojaka su tokom suđenja izostala.

Stari posao, nove devojke

Maksimović je od ranije poznat istražnim organima i u više navrata je doveđen u vezu sa prostitucijom. Hapšen je i 2014. godine prilikom redovne kontrole u saobraćaju, a policija je tada utvrdila da se bavi organizovanjem elitne prostitucije, te da je imao sedam devojaka koje je podvodio, od kojih je pet uhapšeno.

Prema nekim pretpostavkama, ostale dve krile su se u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još:

Estradni makro, kako su ga mediji prozvali, sredinom 2015. godine sklopio je nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice. Sud ga je osudio na uslovnu kaznu od deset meseci, sa rokom provere od tri godine kao i na plaćanje novčane naknade u iznosu od 120.000 dinara.

Na prošlogodišnjem pripremnom ročištu, pred početak suđenja u Višem sudu u Beogradu, Maksimović i njegov brat priznali su da su posredovali u prostituciji.

Kako je funkcionisala prostitucija?

Maksimović je nakon priznanja da je posredovao u prostituciji izjavio da je podvođenje organizovao kao ozbiljno preduzeće i objasnio da su devojke radile dobrovoljno i mesečno zarađivale oko 10.000 evra.

Govoreći o svojoj, kako je rekao, „firmi“, istakako je da ni on sam nije svetac jer je zarađivao na posredovanju u prostituciji između klijenata i devojaka, ali da su one za njega radile jer su tako želele i da su imale mogućnost da „firmu“ napuste kad god požele.

On je pred sudom pričao da devojke nije vrbovao niti ih primoravao na bilo šta, već da su one sve radile na dobrovoljnoj bazi, deleći profit tako da je devojkama išlo 70 procenata od ugovorenog posla a njemu 30.

Bizarni seks rekordi
Foto: Shutterstock

Kako su mediji ranije pisali, postojale su stvari koje su devojke morale da rade. Maksimović je devojke koje je podvodio terao da idu na kurseve za lajfkouč trenere. Kako su mediji pisali, njegov plan je bio da svaka njegova devojka pohađa ovaj kurs i stekne diplomu jer je osmislio da, u slučaju da policija upadne dok su sa klijentom, mogu da kažu da drže seansu.

Sertifikate su devojke dobijale na svoje ime.

Estradni makro je tokom služenja zatvorske kazne napisao knjigu u kojoj je izneo podatke o devojkama koje su radile za njega.

Jedna od prvih priča o kojoj je u svojoj knjizi pisao bavi se devojkom koju je u svojoj knjizi nazvao „Poznata“. Ona je navodno došla iz malog grada, ali sa velikom željom za uspehom. U knjizi je pisao o tome da je sa svojim devojkama preko leta stalno boravio u Budvi, pa je „Poznata“ odlučila da ode u Crnu Goru i upozna ga.

Ono što se Mihailu nije svidelo je to što je sve što je radila postavljala na Instagram.

Plašile ga mreže

Pristao je da radi sa njom, ali nije dobio reakcije koje je očekivao. Ono što mu se nije svidelo jeste što se udružila sa ostalim devojkama iz „firme“. Kako je naveo, izlazile su po splavovima, „tagovale“ se na različitim lokacijama i postepeno je ceo grad saznao za njih što je Maksimovića i plašilo jer to znači da funkcionisanje njegovog posla vrlo brzo može da dođe i do policije.

Foto: Shutterstock/fyv6561

Međutim, to „Poznatu“ nije sprečilo da se bori za svoju slavu koju je toliko žarko želela, naveo je Maksimović. Ona je tražila Mihailu da joj „sredi“ naslovnu stranu jednog časopisa, a kada se na istoj pojavila bila je presrećna.

Maloletna „Jana“

Mihailo Maksimović, koji na svojoj Fejsbuk grupi iznosi detalje o devojkama koje su radile za njega, otkrio je da je među njima bila i jedna maloletnica.

„Malu Janu nisam hteo da primim da radi, jer je u tom momentu bila maloletna, ali kasnije, kada je ona ušla u Zadrugu, sam video da je ta devojka po temperamentu ni kasnije nije mogla da sarađuje sa mnom. Ta devojka je inače, vitka, bila je jako mlada kada je ušla u Zadrugu, inače plava je i imala je jako jako burne svađe sa svima i sa svojim partnerima tamo. Bila je dosta u žiži javnosti zbog tog svog ponašanja“, rekao je tada Maksimović.

Foto: Shutterstock

Podsetimo, Mihailo Maksimović osuđen je za delo posredovanje u prostituciji, a trenutno se vodi postupak protiv njega zbog dela trgovina ljudima.

BONUS VIDEO: Akcija MUP-a – hapšenje zbog prostitucije