Foto: Facebook

Mihailo Maksimović, optužen za organizovanje elitne prostitucije na teritoriji Srbije, do detalja je izneo odbranu na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu. Kako je suđenje zbog situacije sa koronavirusom bilo zatvoreno za javnost u sudnici nisu mogli da budu prisutni novinari, ali , prema saznanjima portala Nova.rs, Maksimović je na današnjem pretresu priznao krivično delo u vršenju prostitucije, dok je trgovinu ljudima negirao.

On je do detalja ispričao kako je upoznao devojke koje su radile za njega, rekavši da je na isti način funkcionisao i 2015. godine, kada je takođe osuđivan zbog podvođenja.

Interesantno je da na današnjem suđenju Maksimović nije govorio o imenima klijenata, ni devojaka koje su radile za njega, te i dalje nije poznato ko se sve nalazi na spisku ljudi koji su iznajmljivali devojke radi vršenja seksualnih usluga.

Tužilaštvo Maksimovića tereti za dva krivična dela, a optužnica se zasniva na iskazima tri devojke. Između ostalog dve su Maksimovića optužila za trgovinu ljudima od 2015-2019. godine, dok ga je jedan optužila za posredovanje u vršenju prostitucije.

Pored prvooptuženog Mihaila, na optuženičkoj klupi nalazi se i njegov brat Dušan Milenković, kome se na teret stavlja samo jedno krivično delo, posredovanje u vršenju prostitucije.

Milenković je ranije na pripremnom ročištu priznao na krivicu za ovo krivično delo.

Podsetimo, za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do deset godina zatvora, a za posredovanja u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora, kao i novčana kazna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare