Otkrivamo: Koluvijin šofer pao u akciji DEA zbog heroina

Hronika 02. feb. 202115:21 > 15:42
Podeli:
Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Miloš T. (47) iz Čajetine, koji je uhapšen u zajedničkoj akciji američke agencije DEA, srpske i bugarske policije, zajedno sa još šest osoba zbog šverca heroina, poznat je istražnim organima Srbije kao vozač vlasnika poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" i najveće plantaže marihuane u Evropi Predraga Koluvije, s kojim trenutno deli optuženičku klupu Specijlanog suda u Beogradu, ekskluzivno saznaje portal Nova.rs.

Ime Miloša T. se takođe nalazi na optužnici u slučaju „Jovanjica“, na kom su osim njega i Predraga Koluvije, još sedmorica njihovih saradnika. On je nakon otkrivanja afere u novembru 2019. uhapšen, a nedavno je pušten iz pritvora.

Osim što mu se na teret stavlja da je bio član kriminalne grupe Predraga Koluvije, Miloš T. je optužen i za falsifikovanje isprava. Njegovo ime se zato pominje i u drugoj optužnici u slučaju Jovanjica, kojom su obuhvaćeni pripadnici bezbedonsosnih službi, odnosno članovi obezbeđenja ove narko-plantaže, a koju je nedavno podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Miloš T. je inače bio za volanom „audija“ u trenutku kada su beogradski inspektori uhapsili njega i Koluviju, nakon što su ih zaustavili zbog saobraćajnog prekršaja na auto-putu Beograd Niš, u blizini Velike Plane, a potom i razotkrili šta se krije iza imanja za proizvodnju organske hrane.

Na slobodi se međutim, nije preterano zadržao jer je uhapšen u poslednjoj međunarodnoj akciji srpske i bugarske policije sa američkom agencijom DEA.

Pročitajte još:

MUP je danas saopštio da su u ovoj međunarodnoj akciji, u Srbiji uhapšeni M. S. (37) iz Niša i M. T. (47) iz Čajetine, kao i da je u njihovom posedu pronađeno dva kilograma heroina. Istovremeno, u Bugarskoj uhapšeni su srpski državljanin Ž. M. (39), za koga se sumnja da je vođa ove kriminalne grupe i bugarski državljani D. S., A. N., G. H. i N. H., a zaplenjeno je ukupno 20 kilograma heroina.

 

Komentari

Vaš komentar