Foto: Starsport/Printscreen/Arhiva

Od pada grupe vođe navijača Veljka Belivuka spekuliše se ko će naslediti južnu tribinu, a kako saznaje list Nova, frakcija “Anti Romi” se pominje kao novi pretendent. Prema saznanjima našeg lista, radi se o frakciji koja je slovila za blisku Belivukovim “Principima”, a predvodi je Lazar B.

Vođa klana Veljko Belivuk svojevremeno je bio strah i trepet na južnoj tribini, a kako je u više navrata izjavljivao, njegov dolazak na tribinu imao je za cilj da smiri tribine, sprečavajući uvrede i skandiranje na račun predsednika Aleksandra Vučića.

Ipak, od kako je ozloglašeni klan pao, atmosfera na tribinama se stišala, a od samog hapšenja se dovodilo u pitanje ko će naslediti vođstvo Veljka Belivuka. U jednom trenutku se činilo kao da su navijači van kontrole, ali ubrzo se situacija „smirila“.

Ime koje se spominjalo kao naslednik Belivuka je Đorđe Prelić, navijač koji je osuđen za ubistvo Brisa Tatona, a koji je sredinom prošle godine pušten na slobodu.

Đorđe Prelić Foto: Privatna arhiva

Iako su insinuacije bile da će Prelić naslediti južnu tribinu, to nije slučaj, a prema trenutnim dešavanjima „glavna“ frakcija na jugu su „Anti Romi“ sa Karaburme. Reč je o frakciji koja je ranije bila sa „Alkatrazom“, na čijem je čelu svojevremeno bio Prelić.

Pročitajte još:

Ipak, „Anti Romi“ su se razišli od „Alkatraza“, a proteklih godina bili su rame uz rame uz Belivukove „Principe“, te su praktično postali njihov ogranak. Prvi čovek frakcije „Anti Romi“ je Lazar B., a stacionirani su u beogradskom naselju Karaburma, u kojem se često događaju navijački incidenti.

Inače, „Anti Romi“ su bili u žiži javnosti ubrzo nakon izbijanja epidemije, kada je otkriveno da su oni organizovali bakljade, tokom policijskog časa za vreme karantina i policijskog časa zbog koronavirusa.

Iako je bilo more navoda o nasleđivanju južne tribine, spominjala su se mnoga imena, ali tri meseca unazad aktuelna je upravo grupa sa Karaburme, iako je upitno koliko oni zaista kontrolišu tribinu, ili to i dalje rade Principi – koji se, prema tvrdnjama ljudi upućenih u dešavanja u navijačkom svetu, i dalje pitaju za sve.

BONUS VIDEO: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare