Hronika policija pronadjen les kod Usca uvidjaj policije
Ilustracija Foto:Sofija Bogosavljev/Nova.rs

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode 14 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346, krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 17 lica, svi iz Beograda, budući da se tri pripadnika ove organizovane kriminalne grupe već nalaze u pritvoru.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv: Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica delovala je u periodu od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beogada, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju i na drugi način stavljanje u promet opojne droge kokain u količini od najmanje 590 grama Cannabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10. 950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7. 559.250,00.

Pročitajte još:

Naime, pripadnici su drogu prodavali na splavovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“. Takođe, su opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Prilikom pretresa pronađena je iznesna količina opojne droge i vatrenog oružja.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

BONUS video: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram