Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Grupa Veljka Belivuka držala je zatočenog Gorana Mihajlovića, nakon čega su ga otrovali u vikednici u Ritopeku, a njegovo telo potom prevezli kamionom u vikendicu u Surduku u Staroj Pazovi gde su ga spalili.

Ovo se između ostalog navodi u nalogu za proširenje istrage protiv ozloglašenog klana, koji je podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal početkom nedelje. Kako saznaje “Blic” tužilaštvo je u ovom nalogu, između ostalog do detalja opisalo kako je izgledao zločin i kako su se vođe ovog klana rešili tela Gorana Mihajlovića. Prema informacijama koje posedujemo, ubistvo je isplanirano u martu 2019. godine, a kako se sumnja u pripremi su učestovali Velja Nevolja i Nikola Spasojević.

Kako navodi tužilaštvo u nalogu za sprovođenje istrage, Belivuk je navodno Spasojeviću dao novac i rekao mu da kupi radne kombinezone, čizme, kape, najlon, kabl, lanac, rukavice, čekiće, macole i korišćene automobilse gume i ne manje od 40 džakova ćumura.

Sudeći po navodima tužilaštva, ovo ubistvo izvršeno je po drugačijem principu od ostalih. Pripadnici ovog klana, kako se sumnja koristili su kamion za prevoz stvari koje je Spasojević nabavio sve do kuće koja se prvi put od početka istrage koja je pokrenuta pre tačno godinu dana pomenuta. Naime, kako tužilaštvo navodi, u pitanju je kuća u mestu Surduk u Staroj Pazovi koja se nalazi na placu u okviru kojeg je i šuma. Ova kuća, otkriva nalog za sprovođenje istrage, poslužila im je da se reše tela.

Pročitajte još:

Prethodno su, kako se sumnja, namamili Mihajlovića da se nađe sa Miljkovićem i Belivukom, pa su ga u tajnoj prostoriji garaže u vikendici strave u Ritopeku vezali, a sivom lepljivom trakom mu zalepili gornji deo lica do nosa. On je vezan u kući u Ritopeku proveo celu noć 1. na 2. april, a kako se sumnja njega su čuvali Nikola Spasojević i Vlade Draganić.

– Oni su od oštećenog zahtevali da im preko svojih poznanika preda mašinu za pravljenje tableta – psihoaktvinih supstanici, opojnu drogu i vatreno oružje koje je neovlašćeno držao, zbog čega su ga ispitivali u toku dana i noći 1. na 2. april 2019. godine – stoji u nalogu tužilaštva.

Mihajlović je, prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal bio pod prismotrom sve do 2. aprila kada su u bunker u garaži došli Belivuk i Miljković. Spasojeviću su, kako se sumnja, rekli da doveze kamion, kupi pesak i natovari ga u tovarni deo kamiona, kako bi telo Mihajlovića iz kuće u Ritopku prevezli do placa kuće u Surduku.

– Spasojević je to i učinio i dovezao je kamion do kuće u Ritopeku u kojoj su Belivuk i Miljković u međuvremenu od njegovog dolaska i povratka lišili života Mihajlovića tako što su ga za sada nepoznatom supstancom otrovali, telo umotali u najlon pa su Spasojević, Belivuk, Miljković i Draganić telo Mihajlovća iz tajne prostorije preneli u tovarni deo kamiona, prekrili peskom i odvezli na plac kuće u Surduku i tako što je Spasojević vozio kamion a Belivuk i Miljković išli vozilom marke gold “Golf” ispred njega – navodi Tužilaštvo za koje sumnja da su po dolasku na plac napravili lomaču od starih autmobilskih guma, ćumura i drveća, koju su zapalili, a beživotno telo Mihajlovića stavili na stare automobilske gume, nalili benzinom i zapalili.

Tužilaštvo sumnja i da je nesagorele delove tela Mihajlovića, Velja Nevolja macolom usitnio, a potom ih stavili u džak i odvezli do Pupinovog mosta kamionom, gde su ih bacili u Dunav.

Podsetimo, Mihajlović (22) je nestao je 1. aprila 2019. O njemu se više od dve godine ništa nije znalo dok u septembru prošle godine Tužilaštvo za organizovani krminal, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Srbije i Bezbednosno-informativne agencije, nije prikupilo dokaze za osnovanu sumnju da su ga namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića.

Njegov nestanak je porodica prijavila sedam dana kasnije, a policija je pronašla automobil koji je vozio, kojim je otišao da se nađe sa drugom, 12. aprila u Novom Beogradu. U autu je bio i pištolj, pasoš i njegova lična karta.

Optuženi za pet ubistava

Kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića je do sada optužena za brutalna ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Velickovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Prema navodima optužnice, koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv klana, sva ubistva su počinjena u kući u Ritopeku, čiji je vlasnik osumnjičeni Draganić. Kako se sumnja, žrtve su na prevaru namamili ili otimali, potom ih brutalno mučili, kasapili i mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a potom ostatke pakovali u džakove, nosili do Dunava i tu ih prosipali u vodu.

BONUS VIDEO: Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar