Goran Mihajlović i Veljko Belivuk
Goran Mihajlović i Veljko Belivuk Foto: Privatna arhiva/Vesna Lalić/Nova.rs

Saslušanje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Miloša Budimira i Vlade Draganića počelo je u 11 sati u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) zbog sumnje da su počinili dve likvidacije - Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, saznaje Nova.rs.

Osumnjičeni će biti saslušani na okolnosti izvršenja ove dve likvidacije, a podsetimo, tužilaštvo je tokom prošle nedelje saopštilo da je došlo do širenja istrage protiv klana vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Pročitajte još:

Kako su tada saopštili, doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Vlade Draganića, Miloša Budimira i Nikole Spasojevića zbog krivičnog dela teško ubistvo iz čl. 114. KZ, jer postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 1. aprila 2019. godine lišili života Gorana Mihajlovića.

Goran Mihajlović, podsećanja radi, nestao je aprila 2019. godine u Beogradu, a svi dokazi i podaci ukazivali su na to da nose potpis klana Belivuk – Miljković. U trenutku nestanka Goran Mihajlović imao je nepune 22 godine.

Goran Mihajlović. Foto: Privatna arhiva

Njegovo ime našlo se prošle godine na spisku nestalih, objavljenom u medijima. Reč je o licima koja su povezivana sa kriminalnim aktivnostima.

Sa druge strane, Mitić je otet 10. avgusta 2020. na Dedinju, u blizini ambasade SAD. Kako se sumnja, osumnjičeni su mu preprečili put, uvuklli ga u automobil i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici, a potom ga odvezli u vikendicu u Ritopeku, gde su ga, kao i ostale žrtve, brutalno mučili, ubili, a potom njegove samlevene ostatke bacili u Dunav.

Podsetimo, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pao je februara prošle godine u velikoj akciji MUP i BIA. Na teret im se stavlja ubistva, otmice, rasturanje droge i oružja, kao i jedno silovanje.

BONUS video: Sve žrtve klana Veljka Belivuka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar