Braća Ljuban i Miljan Vidović, poznatiji kao braća Hofman, privedeni su nakon što su isplivali brojni snimci na kojima se vidi kako maltretiraju više osoba, a ukoliko se njihova krivica dokaže, mogli bi da završe sa višegodišnjom zatvorskom kaznom. Dvojica oštećenih muškaraca, dostavljač hrane i konobar, koji su, kako se sumnja, bili žrtve uhapšene braće, trebalo bi u toku sledeće nedelje da budu saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Prema našim saznanjima, oštećeni nisu saslušani jer je branilac uhapšenih zatražio izuzeće tužioca Višeg javnog tužilaštva koji radi predmet, kao i izuzeće tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

O tim zahtevima biće odlučeno do kraja nedelje, a tokom sledeće nedelje se očekuje saslušanja oštećenih.

Goran Karadarević Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Poznati novosadski advokat Goran Karadarević navodi za naš portal da njegovi klijenti negiraju bilo kakvo delo.

„Oni su još uvek u pritvoru, čekamo ispitivanje svedoka. Oni negiraju krivično delo zlostavljanje i mučenje koje im se stavlja na teret, kao i posledice tih dela. Nisu odgovarali na pitanja, samo su kratko izneli odbranu“, rekao je naš sagovornik.

Podsetimo, braća Miljan i Ljuban Vidović uhapšeni su 10. novembra u akciji policije u jednom tržnom centru u Beogradu, i već 20 dana se nalaze u pritvoru.

Hapšenju je prethodilo objavljivanje uznemirujućih snimaka na društvenim mrežama, na kojima maltretiraju ljude.

Pet muškarca uhapšena u kafiću u beogradskom tržnom centru
Foto: Tanjug/video

Na jednom objavljenom videu zabeleženo je kako osumnjičeni Miljan Vidović u donjem vešu bije dostavljača hrane, govoreći mu: „Što si slao poruke mojoj ženi?“. Na drugom videu, zabeleženo je kako Miljan maltretira jednog konobara zbog, kako se čuje na snimku, papagaja.

„Pola Beograda reketiramo“

Snimci su počeli da se pojavljuju nakon što je na drušvenim mrežama objavljen video-snimak na kome jedan od braće Hofman, Miljan, upada s društvom u kafić u Modriči.

„Šta se radi ovde, gde je crv, crvić mali? Aj zovi ga“, kaže Vidović u jednom trenutku, obraćajući se radniku.

Oni tada zahtevaju od radnika da preko telefona pozovu vlasnika.

Potom piše nešto na papiru i naređuje radnicima da pomenuti papir drži na vratima lokala.

„Ovo da stoji na vratima, da je crv cinkaroš“, kaže Vidović.

Potom uzima telefon od radnika koji je zvao, kako se pretpostavlja, vlasnika i govori sledeće:

„Ej alo, ovde Hofman, kum Tupeše, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l jasno?“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar