Goran Mileusnić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Suđenje Neđeljku Đuroviću (30) optuženom za ubistvo Miloša Mileusnića u januaru prošle godine nastavljeno je danas u Palati pravde. Na današnje ročište stigli su Milošev otac, devojka Katarina, kao i nekoliko njegovih prijatelja.

Danas je ispitana Miloševa devojka Katarina koju je tužilac pitao da li je Miloš bio levoruk ili desnoruk, na šta je ona odgovorila da je bio desnoruk, a potom joj je postavio pitanje da li je imala problema sa njim.

„Nikada nije bio agressivan, već je širio ljubav, bio je divan dečko iz divne porodice, duhovit, čovek koga bi svako poželeo za prijatelja“, rekla je ona.

Goran Mileusnić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U jednom trenutku joj se obratio i Neđeljko i pitao je: „Da li si čula za mene, da li je ubijen neki tvoj drug ili poznanik?“

Katarina je bila pred plakanjem, a potom je počela da se trese, da joj je sve preteško…

Goran Mileusnić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ispitano je još nekoliko svedoka, a kada je na red došla Ana Marija Robajac, Neđeljko je počeo da joj postavlja čudna pitanja, poput: Da li joj ugovor za telefon važi do kraja godine, da li zna koji je odnos evra prema dolaru?

Njegova pitanja su okarakterisana kao suvišna i nepotrebna. Suđenje je potom odloženo.

Žrtva i optuženi ubica Foto:Instagram

Nakon svega, Goran Mileusnić, otac ubijenog Miloša je izjavio da mu je svaki dan crn i da živi isprazno.

„Nedeljko i ekipa da se pravdaju za ono što je svima jasno, ubio je mog sina kao da je šala, živim isprazno svaki dan, sve je tuga i crno oko mene, očekujem maksimalnu kaznu, ali ne znam kakva je sudska praksa.“

Goran Mileusnić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, na prethodnom ročištu Đurović je detaljno izneo svoju odbranu pred sudom, napominjući da je prvu izjavu pred tužilaštvom dao iz straha i da ona nije tačna. Podsećamo, Đurović je tada, navodno, priznao ubistvo studenta Miloša Mileusnića.

Goran Mileusnić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Đurović je rekao da Mileusnića nikada nije video osim na slici. Na pitanje da li je tokom šetnje tog jutra prolazio Ulicom Dimitrija Tucovića, Đurović je rekao da nije. Na prethodnom ročištu kao svedoci su ispitani i brat i sestra koji su videli osobu u beloj jakni nad osobom u tamnoj jakni tog jutra s prozora zgrade, kao i muž i žena koji su pronašli Mileusnića u dvorištu zgrade, Milošev cimer, kao i otac ubijenog mladića, Goran Mileusnić.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Đurović je optužen da je 27. januara 2019. godine rano ujutru nasmrt izbo nožem Miloša Mileusnića (24), ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar