Foto: Mup Srbije

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana osumnjičenima za saučešće u ubistvu Bojana Mirkovića (34) pre 10 dana u beogradskom naselju Belvil, I.N. (39) i B.K. (37).

Prema B.K. pritvor je određen po svim zakonskim osnovima, zbog opasnosti od opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Za I.N. pritvor je određen da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, dodala je Tešićeva.

Njih dvojica, zajedno sa još jednim licem čija je identifikacija u toku, terete se za krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao način saizvršilaštvu, rekla je ranije danas za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna doživotnog zatvora.

Neposredni izvršilac ubistva za sad NN lice koje se nakon izvršenja dela sa lica mesta udaljilo biciklom.

I.N. je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i nije dalje iznosio svoju odbranu, a osumnjičeni B.K. je izneo svoju odbranu i u svemu osporio radnje za koje se tereti.

Foto: Mup Srbije

Tužilaštvo, koje je tražilo pritvor, sumnja da su osumnjičeni od početka novembra meseca do dana egzekucije 12. novembra, pratili Mirkovića pomoću posebnog uređaja kako bi locirali njegovo kretanje.

To su radili zbog likvidacije sada pokojnog Bojana Mirkovica koji je pogođen s najmanje osam metaka iz vatrenog oružja.

Predlog za pritvor je stavljen iz svih zakonskih razloga.

Prilikom stavljanja predloga za pritvor, javna tužba je između ostalog imala u vidu težinu krivicnog dela, način izvršenja, činjenicu da je delo izvršeno u toku dana, u gusto naseljenoj stambenoj zgradi, u trenutku kada je na tom mestu cirkulisao veliki broj ljudi odnosno građana, kao i svirepost i podmuklost u načinu njegovog izvršenja.

Uhapšeni su u subotu ujutru u Jakovu kod Beograda, a za još jednim osumnjičenim, čiji identitet nije otkriven, traga se, saopštila je ranije danas policija.

Foto: Mup Srbije

I.N. je iz Nikšića, sa boravištem u Beogradu, a B.K. je Beograđanin.

Prikupljenim materijalnim dokazima je utvrđena uloga svakog od uhapšenih lica. Njima je određena mera policijskog zadržavanja u trajanju od 48 časova nakon čega će biti uz krivičnu prijavu predati Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na dalju nadležnost i postupanje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti navedenog slučaja.

Mirković je ubijen u četvrtak 12. novembra u garaži zgrade u Belvilu na Novom Beogradu.

Kod sebe je tom prilikom imao lažna dokumenta na drugo ime, a ubice su uspele da pobegnu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar