Foto: Mup Srbije

Na saslušanju osumnjičenih koji se dovode u vezu sa ubistvom Bojana Mirkovića u naselju Belvil 12. novembra ove godine isplivali su i neki detalji tokom saslušanja.

Osumnjičeni za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića (34) pre 10 dana u naselju Belvil, I.N. (39) i B.K. (37), saslušani su večeras u Višem javnom tužilaštvu Beogradu, koje je nakon toga predložilo sudu da im odredi pritvor iz svih zakonskih razloga.

Njih dvojica, zajedno sa još jednim licem čija je identifikacija u toku, terete se za krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao način saizvršilaštvu, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna doživotnog zatvora.

Neposredni izvršilac ubistva za sad NN lice koje se nakon izvršenja dela sa lica mesta udaljilo biciklom..

Foto: Mup Srbije

I.N.je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i nije dalje iznosio svoju odbranu, a osumnjičeni B.K. je izneo svoju odbranu i u svemu osporio radnje za koje se tereti. Pritvor tužilaštvo traži zbog opasnosti od oapsnosti od bekstva, da ne bi utocali na svedoke i ponovili krivično delo kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo sumnja da su osumnjičeni od početka novembra meseca do dana egzekucije 12. novembra, pratili Mirkovića pomoću posebnog uređaja kako bi locirali njegovo kretanje.

To su radili zbog likvidacije sada pokojnog Bojana Mirkovica koji je upucan sa najmanje 8 projektila.

Predlog za pritvor je stavljen iz svih zakonskih razloga.

Foto: Mup Srbije

Prilikom stavljanja predloga za pritvor, javna tužba je između ostalog imala u vidu težinu krivicnog dela, način izvršenja, činjenicu da je delo izvršeno u toku dana, u gusto naseljenoj stambenoj zgradi, u trenutku kada je na tom mestu cirkulisao veliki broj ljudi odnosno građana, kao i svirepost i podmuklost u načinu njegovog izvršenja.

Uhapšeni su u subotu ujutru u Jakovu kod Beograda, a za još jednim osumnjičenim, čiji identitet nije otkriven, se traga, saopštila je ranije danas policija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar