Osumnjičenima za Aleksino ubistvo određen pritvor

Hronika 21. maj. 202110:41
Podeli:
Foto:printscreen/instagram/_alexaa_33

Više Javno tužilaštvo u Nišu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog O.P. iz Aleksinca, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda iz čl. 121 st. 3 u vezi st. 1 KZ.

Takođe, saslušani su okrivljeni M.S i Z.T., obojica iz Aleksinca, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči iz čl. 123 KZ.

Na saslušanju u tužilaštvu, okrivljeni su izneli svoje odbrane povodom događaja od 16.04.2021. godine u kome je teško povređen A.S.

Po predlogu tužilaštva, okrivljenima O.P i M.S. je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Foto:printscreen/instagram/_alexaa_33

Pored toga, tužilaštvo je pokrenulo pripremni postupak prema dvojici maloletnika zbog istog događaja protiv kojih je takođe određen pritvor.

Podsetimo, kako je „Blic“ pisao, policija je po prijavi da se četvorica mladića tuku došla u ugostiteljski objekat u kojem se slavio 18. rođendan i ispred lokala zatekla Aleksu bez svesti. On je prebačen u Klinički centar u Nišu gde je nekoliko časova kasnije preminuo zbog krvarenja u produženoj moždini.

U prvom trenutku nije se znalo kako je mladić preminuo jer na njegovom telu nije bilo vidljivih povreda a svi saslušani gosti su izjavljivali da nisu videli da ga je neko udario. Međutim, nakon što je policija došla u posed snimaka sa sigurnosnih kamera utvrđeno je da je Aleksa dobio udarac u vrat zbog kojeg se srušio na zemlju a obdukcija je potvrdila ove navode jer je na mestu povrede nađen hematom koji je mogao biti nanet samo udarcem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar