Foto:printscreen/instagram/_alexaa_33

Aleksa S. (26) iz Aleksinca, koji je ubijen u tuči na jednom rođendanskom slavlju 16. maja u tom gradu, sahranjen je danas na Novom groblju u prisustvu nekoliko stotina rođaka i prijatelja.

Aleksini drugovi došli su u crnim majicama sa njegovom slikom ispod koje je pisalo: „Živiš!“ dok je na leđima bio odštampan broj 33 koji je Aleksa, koji je trenirao fudbal, nosio na dresu, piše Blic.

Građani Aleksinca su u dugoj koloni više od dva časa dolazili do kapele na Novom groblju gde su roditelji i najuža porodica primali saučešće.

Aleksini drugovi su potom na rukama poneli beli kovčeg do njegove večne kuće gde je sahranjen nakon opela.

Na groblje je doneta i fudbalska lopta sa propisima njegovih drugova iz kluba i kopačke u kojima je igrao mali fudbal za klub iz Sokobanje.

Uz suze i jecaje, sanduk je spušten u grob koji je pokriven cvećem.

Foto:printscreen/instagram/_alexaa_33

Na jednom od balona u obliku srca neko od njegovih najmilijih je napisao: „Pravda za Aleksu“.

Podsećanja radi, Aleksa S. pronađen je mrtav ispred lokala u kom se održavala proslava osamnaestog rođendana. U prvom trenutku nije se znalo kako je mladić preminuo jer na njegovom telu nije bilo vidljivih povreda. Saslušanjem svedoka, obdukcijom i pregledanjem snimaka sa sigurnosnih kamera utvrđeno je da je Aleksa dobio nekoliko udaraca u tuči nekoliko mladića ispred lokala. Koban je bio udarac u vrat nakon tog je mladić pao na zemlju. Obdukcija je potvrdila ove navode.

Foto:printscreen/instagram/_alexaa_33

„Takva povreda nikako ne može da nastane prilikom pada, isključena je mogućnost da je udarac glavom u stepenice bio smrtonosan. Povreda koja je dovela do smrti nastala je delovanjem mehaničke sile na vrat, bilo da je u pitanju pesnica ili neki predmet. Ustanovljeno je više povreda koje ukazuju da nije udaren samo jednom, što je potvrdilo sumnju da je bio žrtva tuče koja se kobne noći dogodila u kafani u kojoj se slavio rođendan“, kažu izvori upoznati sa ovim slučajem.

Zbog Aleksine smrti danas su uhapšene tri osobe – O. P. (18) iz Aleksinca, M. S. (26) i Z. T. (18).

Sumnja se da je O. P, 16. maja, u jednom restoranu u Aleksincu udario dvadesetpetogodišnjeg Aleksu S. i naneo mu teške telesne povrede od kojih je preminuo. M. S. i Z. T. se sumnjiče da su u istom restoranu učestvovali u tuči.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar