Slobodan Kašćelan Foto: Privatna arhiva

Jedan od aktera pripremanja ubistva jednog od vođa “kavačkog klana” Slobodana Kašćelana dobio je status zaštićenog svedoka. Kako prenosi crnogorski portal Dan, pomenuti svedok saslušan je juče kod sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović.

Zasad nije poznat identitet pomenutog svedoka, a njegovo saslušanje trajalo je nekoliko sati, navodi Dan.

Pročitajte još:

Podsetimo, Kašćelan je bio meta ubistva planiranog za 22. januar, koje je crnogorska policija sprečila. Tada su uhapšeni Dušan Ivanović, Momo Milić i Hasan Turković, koji se sumnjiče da su krili eksploziv koji nisu uspeli da iskoriste u pokušaju likvidacije 22. januara, pa su nameravali da ga prebace do Bara, gde je trebalo da ubiju člana kriminalne grupe bliske „kavčanima“, piše portal Dan.

Za pomenuti napada trebalo je da bude isplaćeno 500.000 eura, dok je za delo koje je planirano u Baru ovoj kriminalnoj organizaciji trebalo da bude isplaćeno oko 50.000 eura, i to samo neposrednim izvršiocima, saopštili su ranije predstavnici tužilaštva na konferenciji za štampu.

Za pokušaj atentata sumnjiči se kriminalna grupa koju je iz zatvora u Spužu organizovao Janko Vukadinović. Ideja je bila da se eksplozivom ukupne težine od 5,8 kilograma raznese Kašćelanov blindirani automobil kada se zaustavi na semaforu.

Na dan napada, Kašćelan je trebalo da dođe u podgorički Viši sud gde mu se sudi za pranje novca, piše Dan.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio je ranije da je eksplozivna naprava bila ručno rađena i da je bila toliko jaka da bi ubistvo realizovano na semaforu ili negde na ulici bilo katastrofalno.***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar