Foto:EPA-EFE/STRINGER

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici zatražilo je određivanje mere pritvora policijskom službeniku koji se tereti da je oštetio nadzorne kamere, nakon ovonedeljne akcije otkrivanja plantaže marihuane u Izvorima, prenosi prištinska Koha.

Policijskom službeniku A. R. kojem je već određeno 48-časovno zadržavanje, stavlja se na teret „zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja“, „ometanje dokazivanja ili službenog postupka“ i „pružanje pomoći počiniocima nakon izvršenja krivičnog dela“.

Iz tužilaštva navode da postoji sumnja da je ovaj policijski službenik, kao pripadnik Jedinice za brzo reagovanje, angažovan na obezbeđivanju lica mesta u poslovnoj zgradi u selu Izvor, oštetio bezbednosne kamere na objektu u kojem je vršen pretres i pronađena laboratorija za proizvodnju opojnih supstanci, piše Kossev.

Policajca Regionalne direkcije Sever u Mitrovici uhapsili su sinoć inspektori Policijskog inspektorata Kosova.

Pročitajte još:

Odmah zatim je reagovao i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Đeljalj Svećlja (Xhelal Sveçla), navodeći da postoji „nulta tolerancija na kriminal“, a posebno unutar Kosovske policije.

Podsetimo, u selu Izvore iznad Banjske, Kosovska policija je prekjuče u saradnji sa carinom otkrila još jednu laboratoriju za proizvodnju narkotika, a već treću na Severu od početka ove godine.

Na novootkrivenoj plantaži policija je pronašla preko 10,000 stabljika marihuane spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu, vrednih 6 miliona evra, saopšteno je.

Kako je potvrđeno iz policije, bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja. Uviđajem na licu mesta policija je pronašla čak 26 čaura, ali na sreću povređenih nije bilo.

 BONUS VIDEO: Hapšenje upravnika KPZ Niš

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar