Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Više javno tužilaštvo u Beogradu okončalo je istragu protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića (68) sprovedene zbog sumnje da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

To je za Tanjug izjavila portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Tokom istrage prikupljeni su potrebni dokazi i pribavljena veštačenja na osnovu kojih će u narednim danima uslediti odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Paralelno sa tim tužilaštvo će odlučiti i da li će tražiti produženje pritvora za Aleksića koji je uhapšen 11. januara, od kada se nalazi u pritvoru da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Aleksiću se na teret stavlja ukupno 19 krivičnih dela – 11, polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine.

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zavisnosti od načina izvršenja predviođene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Aleksić je negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Međutim, pre dve nedelje završena su veštačenja svih devet glumica, a kako je za Tanjug tada rekao punomoćnik Radulovićeve, advokat Jugoslav Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele „psihičke patnje visokog itenziteta“.

Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

On se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. januara, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar