Podeli
Foto: Profimedia.rs

Odeljenje Specijalnog suda u Prištini produžilo je danas pritvor za još dva meseca Marku Rošiću iz Severne Mitrovice, koji se sumnjiči za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, potvrdio je za "Kosovo Onlajn" advokat Mahmut Haljimi.

Branilac Rošića je rekao da će na to rešenje uložiti žalbu, ali da poučen ranijim iskustvom, ne očekuje da će se odluka promeniti.

– Očekujem da u toku dana dobijem rešenje od suda mejlom i koliko večeras uložiću žalbu, ali nisam veliki optimista. Čudno je da sud nije našao za shodno da odgovori na prigovore koje smo uložili na optužnicu još krajem januara – rekao je Haljimi.

On je izrazio zabrinutost za svog klijenta i zbog toga što je u Pritvorskom centru u Severnoj Mitrovici bilo zaraženih korona virusom.

Haljimi je naglasio da od početka pojave korona virusa nisu moguće posete u zatvorima, pa je jedini vid komunikacije koju porodica i advokati imaju sa uhapšenima putem telefona koji im je dostupan u tačno predviđenom roku, piše “Kosovo Onlajn”.

Marko Rošić je, zajedno sa kosovskim policajcem Nedeljkom Spasojevićem, uhapšeni 23. novembra 2018. godine u Severnoj Mitrovici i nalazi sa na optužnici sa još petoro Srba, osumnjičenim za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred prostorija svoje stranke u Severnoj Mitrovici, a počinioci i nalogodavci ovog ubistva još uvek nisu otkriveni i uhapšeni.

Komentari

Vaš komentar