Dalibor Bogdanović Boća Foto:privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Đorđa M. iz Zemuna, koji je 5. aprila uhapšen u novosadskom naselju Detelinara dok je nosio minsko eksplozivnu napravu velike razorne moći sa daljinskim aktiviranjem. Sumnja se da je bomba bila namenjena bivšem policajcu Daliboru Bogdanoviću zvanom Boća, koji je već nekoliko puta bio na meti ubica, a nakon eksplozije auto-bombe ostao je i bez noge.

Optuženog Đorđa M. su snimile sigurnosne kamere u Ulici Ilija Birčanina 9 u kojoj stanuje Bogdanović u trenutku kada je navodno pokušao da postavi bombu u liftu zgrade.

Prilikom hapšenja osumnjičenog, policija je eksploziv pronašla u njegovom rancu.

Zgrada u kojoj je pronađe4na bomba, Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Da je Bogdanović bio meta pretpostavljalo se odmah, posebno što je još u januaru, takođe pronađena bomba u njegovoj zgradi. Policija je tada na biciklu u ulazu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebao da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave.

Pročitajte još:

Na Dalibora Bogdanovića Boću je već na sličan način pokušan atentat u maju 2019. godine, kada mu je na istoj adresi postavljen eksploziv pod automobile. Tada je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada se isparkiravao sa parking.

Bogdanović je tada u ekpoloziji teško povređen, zbog čega mu je morala biti amputirana leva noga. Eksplozija je tada oštetila još devet automobile i par lokala u blizini, na kojima su od detonacije popucali izlozi.

Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Bogdanović, inače bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina, bio je ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan. Za ranjavanje Bogdanovića pre pet godina optužen je Jovan Kecman Coja (39) iz Novog Sada, za kog je Bogdanović na sudu negirao da ga poznaje i da bi imao razlog za njegovo ubistvo.

Takođe, protiv ovog bivšeg policajca i još četvorice je u toku i sudski postupak zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar