Novi Sad, bomba, policija
Foto: Ana Lalić/Nova.rs

Veliki broj policajaca blokirao je Ulicu Ilije Birčanina u Novom Sadu zbog sumnje da je u jednom od objekata u ulici postavljena eksplozivna naprava, saznaje Nova.rs. Prema nezvaničnim saznanjima, jedno lice je uhapšeno zbog sumnje da je pokušao da postavi bombu u liftu zgrade.

Na lice mesta bili su pripadnici kontradiverzione jedinice MUP-a.

Prema nezvaničnim informacijama, bomba se nalazila u zgradi u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović, a gde je i 15. januara bila postavljena eksplozivna naprava.

Nezvanično, jedno lice je uhapšeno zbog sumnje da je postavljao bombu u liftu stambene zgrade u kojoj Dalibor Bogdanović Boća živi.

Sredinom januara, kada je takođe bila postavljena bomba, ulica je satima bila zatvorena, a prema nezvaničnim saznanjima, policija je tada na biciklu u ulazu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebao da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave. Tada je u roku od nekoliko dana, dva puta pronađen ovakav predmet u njegovoj zgradi.

Novi Sad, bomba, policija
Foto: Ana Lalić/Nova.rs

U oba slučaja, kako je pisala Nova.rs, on je lično prijavio incident policiji.

Na Dalibora Bogdanovića Boću je već na sličan način pokušan atentat u maju 2019. godine, kada mu je na istoj adresi postavljen eksploziv pod automobile. Tada je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada se isparkiravao sa parking.

Dalibor Bogdanović Boća Foto:Privatna arhiva

Bogdanović je tada u ekpoloziji teško povređen, zbog čega mu je morala biti amputirana leva noga. Eksplozija je tada oštetila još devet automobile i par lokala u blizini, na kojima su od detonacije popucali izlozi.

Bogdanović, inače bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina, bio je ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan. Za ranjavanje Bogdanovića pre pet godina optužen je Jovan Kecman Coja (39) iz Novog Sada, za kog je Bogdanović na sudu negirao da ga poznaje i da bi imao razlog za njegovo ubistvo.

Takođe, protiv ovog bivšeg policajca i još četvorice je u toku i sudski postupak zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram