Dalibor Bogdanović Boća Foto:Privatna arhiva

Ulica Ilije Birčanina u Novom Sadu bila je satima zatvorena zbog sumnje da je u ulazu stambene zgrade, u kojoj stanuje dvadesetak porodica, postavljena bomba. Policija je, kako se nezvanično saznaje, na biciklu u ulazu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebao da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave.

Autor: Ana Lalić

U novosadskoj policiji za sada se nisu zvanično oglašavali povodom incidenta, sem što je potvrđeno da je pronađen “oblepljen telefon sa žicama” i da je u toku daljna provera.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Kako Nova.rs saznaje, u pomenutoj zgradi inače stanuje bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, čije je ubistvo već pokušano 2019. godine, kada mu je podmetnut eksploziv pod auto. Nakon detaljne pretrage, policija je uklonila sumnjivi objekat, odnela bicikl, a uzeti su i snimci kamera sa videonadzora kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za biciklo i ko ga je uneo u zgradu.

Pretpostavlja se da je telefon trebao da posluži za aktiviranje eksploziva koji bi bio aktiviran običnim telefonskim pozivom, a za kojim se još uvek traga. Takođe, ne isključuje se mogućnost da je eskploziv postavljen u sam bicikl, što će se naknadno saznati.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Ovo je, prema nezvaničnim saznanjima, već drugi put u toku od par dana da je u Bogdanovićevoj zgradi pronađen ovakav predmet. U oba sličaja, saznaje Nova.rs, on je lično prijavio incident policiji, a danas je u Birčaninovu ulicu poslata i beogradska policija na uviđaj.

Na Bogdanovića je već na sličan način pokušan atentat u maju 2019. godine, kada mu je na istoj adresi postavljen eksploziv pod automobile. Tada je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada se isparkiravao sa parking.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Bogdanović je tada u ekpoloziji teško povređen, zbog čega mu je morala biti amputirana leva noga. Eksplozija je tada oštetila još devet automobile i par lokala u blizini, na kojima su od detonacije popucali izlozi.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Bogdanović, inače bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina, bio je ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan. Za ranjavanje Bogdanovića pre pet godina optužen je Jovan Kecman Coja (39) iz Novog Sada, za kog je Nogdanović na sudu negirao da ga poznaje i da bi imao razlog za njegovo ubistvo.

Takođe, protiv ovog bivšeg policajca i još četvorice je u toku i sudski postupak zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare