Avalska, rušenje, oburšavanja kombo
Foto: Nova.rs/Privatna arhiva

Deo zidane ograde u Ulici Nikolaja Krasnova na broju 6 (bivša Avalska), na koju se naslanja nebezbedno gradilište na kom se ruši predratna vila, obrušio se danas oko podneva, a prestravljeni stanari, koji sve vreme strepe da ne završe kao njihove komšije iz Vidovdanske, odmah su pozvali policiju, saznaje "Nova.rs".

Strepnje stanara u Ulici Nikolaja Krasnova u kom se danima radi na rušenju vile, obistinile su se – deo ograde koja se naslanja na gradilište se srušila, najverovatnije usled radova koji su od jutros u punom jeku, a kablovi koji se prostiru od zgrade na broju 6 do gradilišta, potpuno su počupani zbog čega je nastalo oštećenje i na zidovima u hodniku susedne zgrade.

Avalska ulica, Nikolaja Krasnova, obrušio se zid
Foto: Privatna arhiva

Komšije su pozvale policiju koja je izašla na teren.

O ovom slučaju portal „Nova.rs“ pisao je u više navrata, najpre zbog dobijanja sumnjive dozvole za rušenje, imajući u vidu da je reč o zaštićenoj zgradi, a onda i zbog načina na koji se radi proteklih dana. Gradilište je bilo u potpunosti neobezbeđeno, što je ekipa našeg portala pokušala da snimi, ali su nas izvođači radova verbalno napali i zapretili nam lomljenjem kamere.

Avalska ulica, Nikolaja Krasnova, obrušio se zid
Foto: Privatna arhiva

I sami stanari su više puta pokušali da stanu na put bahatom izvođaču radova pozivajući inspekcije, komunalnu miliciju i policiju, ali po svemu sudeći izvođač radova ne posustaje, dok nadležni ćute.

I prilikom prvog razgovora sa komšijama i stanarima okolnih zgrada, nesrećni ljudi su strepeli da će i njih dočekati scenario iz Vidovdanske kada se, podsećamo, obrušio deo zgrade zbog čega je sedam porodica ostalo bez krova nad glavom.

Bonus video: Pretnje ekipi reportera portala Nova.rs od strane izvođača radova


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare