Foto: Zoran Stojičić/Nova.rs

Stanari Ulice Nikolaja Krasnova na Vračaru očajni su jer se i njihova ulica našla na meti investitora koji je porušio predratnu vilu pod sumnjivim okolnostima i to izvodeći radove noću, u 2.00 sata iza ponoći. U anketi za naš portal kazali su da im je žao, pre svega jer je taj objekat zaista bila lepa zgrada, ali i zato što Vračar postaje natrpan.

Rušenje kuće u Avalskoj Foto: Nova.rs

„Očajni smo, ali nismo moćni. Rekli su da je trošna kuća, a to je razbijano ručno, bušilicama. Toliko dobra zgrada, toliko divno… Baš smo tužni svi. Nemamo emocije prema toj zgradi, ali je nekako bila slatka i dobra. Ne znam ko je to naredio, kažu da su čelnici Grada, ali ne znam da li je to istina. To je bilo pod zaštitom države, ali su doveli do toga da su poništili to rešenje i naveli da je sklona rušenju, iako je bila potpuno u redu. Čuli smo da će da sruši i da dve godine neće ništa graditi, a onda će se izgraditi mali stanovi za izdavanje. Žao nam je, divna zgrada“, kazala je stanarka iz ulaza koji se nalazi prekoputa.

Kako je dodala, rušili su noću.

„Sišao je komšija da im skrene pažnju, a oni su ga pitali ko je on da im bilo šta govori. Ne znam šta da vam kažem“, priča komšinica.

Kako su sugrađani reagovali na sumnjivo rušenje vile, koja je sravnjena jer je neko iskoristio period u kom nije produženo rešenje kojim se određuje da je reč o zaštićenom objektu, pogledajte u našoj anketi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare