Milutin Jeličić Jutka. Foto: N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u nastavku akcije borbe protiv korupcije uhapsili su šest osoba, dok će protiv dve osobe biti podnete krivične prijave, saopštio je MUP.

Uhappšeni su M. J. (59), M. A. (34), A. S. (48), G. R. (56), M. I. (56) i D. K. (42), dok će krivične prijave biti podnete protiv četrdesetsedmogodišnje i četrdesetčetvorogodišnje žene.

Sumnja se da je M. J., bivši predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park „Kopaonik“ na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

M. A., bivše odgovorno lice u Opštini Brus, se sumnjiči da je pomogao M. J. u donošenju navedenih zaključaka tako što je posredovao kod G. R. i četrdesetsedmogodišnje žene, komunalnih inspektora, da ne izvrše inspecijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka „Kopaonik“.

Sumnja se da su ovim radnjama G. R. i četrdesetsedmogodišnja žena izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se M. A. tereti za krivično delo trgovina uticajem.

Takođe, M. J. i A. S., bivše odgovorno lice Opštine Brus, su, kako se sumnja, u korist četrdesetčetvrogodišnje žene, investitora, prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim
sadržajem u kome je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta četrdesetčetvorogodišnja žena poslala opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta tokom 2018. godine.

Na ovaj način M. J. i A. S. su kako se sumnja izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

M. I., zaposlena u Opštini Brus, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Kako se sumnja, M. I. je u službene isprave unela podatke neistinite sadržine. M. J. se, takođe, tereti i da je izvršio i krivično delo trgovina uticajem tako što je svojoj sekretarici, D. K., rekao da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke nakon što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor prekoračio površinu objekta.

D. K. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Protiv četrdesetsedmogodišnje žene biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv četrdesetčetvorogodišnje žene krivična prijava biti podneta za krivično delo falsifikovanje isprave.

Osumnjičenima M. J., M. A., A. S., G. R., M. I. i D. K. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram