Štrpce trenutno Foto:printscreen/twitter/NemanjaSarovic

Nakon što je policija na Kosovu uhapsila deset osoba, koje sumnjiče za krivična dela korupcije u vezi sa objektima na Brezovici, objavljeni su snimci zaplene luksuznih vozila bivšeg gradonačelnika opštine Štrpce Bratislavu Nikolić. Portali su objavili da su Nikoliću oduzeta dva "BMW-a" i jedan džip, koji će biti uzeti kao dokaz protiv njega.

Ova akcija je, prema rečima glavnog tužioca Škurtija Jašarija, među najvećim u borbi protiv korupcije. Tužilaštvo je saopštilo da se uhapšeni sumnjiče da su počinili krivično delo primanje mita, primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. Kako je rečeno, akcija se sprovodi i u Prištini, piše Direktno.

Građani Štrpca, prenosi Kossev, objašnjavaju da je Štrpce malo mesto i da se „sve zna“, te da je „javna tajna“ već godinama bila imovina bivšeg gradonačelnika, koja navodno uključuje nekretnine u regionu, „luksuzni vozni park od nekoliko stotina hiljada evra“, i samu imovinu u Štrpcu, a koju, kako oni misle, ovaj funkcioner navodno nije legalno sticao.
Na pitanje zašto se, ukoliko je to tačno, do sada ćutalo o tome, izvor je naveo: „Zato što su bili zaštićeni pre svega političkim sistemima i u Prištini i u Beogradu“.

Pročitajte još:

Portparol Kosovske policije Daut Hodža (Hoxha) u kratkoj izjavi za KoSSev oko 11:30 potvrdio da je policijska akcija u toku, te da će policija izaći sa detaljima nakon završetka akcije, a poznat je i Nikolićeva imovinska karta.

I predsednik pokreta „Ljuba, vera nada“, primetio je kako je policija zaplenila skupocena vozila.

– Osim svojih koalicionih partnera, čelnika Srpske liste, Šiptari u Štrpcu uhapsiše i njihov vozni park. Odoše i džipovi.

„Štrpce trenutno. Vučić u poseti Ediju Rami, Šiptari došli po svoje koalicione partnere. Uhapšeni 1. Bratislav Nikolić – dugogodišnji „gradonačelnik“ opštine Štrpce po terorističkom sistemu. 2. Saša Milosavljević bivši poslanik u „Skupštini Kosova“ i dir. pri „kosovskoj“ opštini. 3. Dimitrije Račićević – direktor odeljenja za urbanizam u kosovskoj opštini. 4. Saša Spasić – radnik doma zdravlja u Štrpcu blizak ovoj grupi. 5. Dragomir Milosavljević – inspektor za urbanizam“, napisao je na Tviteru Nemanja Šarović i podelio fotografije zaplene vozila.

BONUS VIDEO: Sukob na Kosovu iz ugla Albanaca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar