Ilustracija Foto:EPA-EFE/STRINGER

Specijalne jedinice kosovske policije izvode akciju u Štrpcu, a glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari izjavio je da je reč o prvoj fazi istrage zloupotrebe službenog položaja, odnosno davanja mita, navodi Reporteri. U akciji policije i tužilaštva u Štrpcu uhapšeno je deset osoba, među kojima i bivši visoki opštinski službenici, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu, piše RTS.

Gazeta ekspres navodi da je pretreseno više od 10 lokacija, imanja i kuća bivšeg predsednika opstine Štrpce i drugih funkcionera Srpske liste.

U vezi sa ovom akcijom, do sada je po nalogu tužioca uhapšeno deset osumnjičenih, među kojima su bivši predsednik opštine Štrpce, direktor urbanizma, još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća, zbog sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, navodi se u saopštenju.

Koha navodi da je reč o korupciji prilikom izgradnje objekata na Brezovici i da im je u policiji rečeno da će detalji biti poznati nakon okončanja akcije.

U Štrpcu su većina stanovnika Srbi.

BONUS VIDEO: Kosovska policija i pucnjava u Zvečanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar