Foto: Printscreen/REUTERS

Zgrada opština u Štrpcu je još uvek blokirana, unutra su pripadnici Kosovske policije, koji od ranih jutarnjih sati sprovode akciju a ispred zgrade se nalazi aktuelni gradonačelnik Dalibor Jevtić, koji posmatra, saznaje KoSSev. Radnici ove opštine od jutros takođe ne mogu da odu na svoja radna mesta, te i oni posmatraju šta se dešava sa nešto veće udaljenosti.

Prema istom izvoru, stanovništvo u ovoj većinski srpskoj opštini je uznemireno, a posebno usled nedostatka informacija, uključujući i same radnike opštine. Ipak, situacija je za sada mirna.

Informacije u vezi sa akcijom Kosovske policije u Štrpcu, ne znaju ni lokalni novinari, odnosno znaju samo ono što su mediji u Prištini na albanskom objavili, kazao je za KoSSev direktor TV Herca Bojan Mladenović.

„Koliko vi znate, znamo i mi. Mogu samo da vam kažem ono što smo videli u medijima na albanskom – da se akcija sprovodi u saradnji sa tužilaštvom u Uroševcu, da su neki uhapšeni“, kazao je Milovanović.

Pročitajte još:

On nije mogao da potvrdi ime uhapšenog bivšeg gradonačelnika Štrpca.

Milovanović je takođe kazao da su kosovske policijske snage u većem broju prisutne u ovom mestu od jutros.

„Policija, na sve strane je. A što se tiče stanovništva, kako se oseća, znaćemo kada posle budemo uradili anketu“

Kako je javio jutros Kallxo, koji je objavio više snimaka same akcije, Kosovska policija je sprovodi u koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu, a protiv korupcije u vezi sa objektima na Brezovici. Prema ovom izvoru, za sada je uhapšeno deset osumnjičenih, među kojima i bivši predsednik opštine Štrpce i direktor urbanizma.

I dok Ova akcija je, prema rečima glavnog tužioca Škurtija Jašarija, među najvećim u borbi protiv korupcije. Tužilaštvo je saopštilo da se uhapšeni sumnjiče da su počinili krivično delo primanje mita, primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

BONUS VIDEO: Akcija kosovske policije i u Zvečanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar