Radenko Bašić Foto:mup.vladars.net

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor Daliboru Railiću koji je pod istragom kao mogući učesnik u ubistvu načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

Prema rešenju Suda, pritvor može trajati najduže mesec dana od dana hapšenja ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Pritvor Railiću određen je zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano.

Railića, koji se dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je delovala na području Gradiške i drugih gradova, juče su Tužilaštvu BiH predali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, prenela je Srna.

On se sumnjiči da je počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, kao i proizvodima dvojne upotrebe, krijumčarenje ljudi i krivičnim delom teška krađa.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je u poneđeljak, 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomesečni pritvor i osobi inicijala S.P. osumnjičenom za ubistvo Bašića.

BONUS VIDEO: Uhapšeno šest osoba zbog pranja novca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar