Foto: MUP

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu saslušao je danas okrivljenu pomoćnicu ministra Dariju Janjić Nišavić i D. Č.

Sudija je doneo rešenje kojim je okrivljenima odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, saopštio je Viši sud.

Protiv rešenja okrivljeni i branioci mogu izjaviti žalbu krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Darija Janjić Nišavić se tereti za primanje mita, a okrivljeni D. Č za davanje mita u produženom trajanju.

Podsećanja radi, Darija Janjić Nišavić, pomoćnica ministra Branislava Nedimovića, uhapšena je u petak zbog primanja mita u obliku mesečne rate u iznosu od 1.000 evra koje je primala od D. Č. Kako je Nova.rs već pisala, njih dvoje su imali dogovor da joj D. Č. u naredne dve godine isplaćuje 1.000 evra dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci. Tačnije, od osumnjičenog D. Č. primila je mesečnu ratu unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

Iz Tužilaštva su u petak saopštili da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D.J.N. , pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije za krivično delo primanje mita iz čl. 367 KZ i fizičko lice D.Č. za krivično delo davanje mita iz člana 368. KZ.

Iz Ministarstva poljoprivrede su saopštili da će biti sankcionisan svako ko zloupotrebljava svoj položaj i dodali su da učestvuju u borbi protiv svakog oblika korupcije.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je u petak za naš portal da Janjić Nišavić nije poznavao baš dobro.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar