Blažo Đurovic Foto:Privatna arhiva

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Ðurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, danas je odloženo za 11.maj zbog izostanka advokata jednog od optuženih.

Suđenje je odloženo zbog izostanka advokata Olivere Ðorđević koja u ovom postupku menja advokata Dejana Lazarevića, a koji zastupa optuženog Nemanju Ivanova.

Optuženi Darko Vesković i Nemanja Ivanov su dovedeni u Specijalni sud iz pritvora u Okružnom zatvoru u Beogradu gde im se do sada sudilo u specijalnoj sudnici iz razloga bezbednosti, ali im je suđenje premešteno zbog renoviranja zatvorske sudnice.

Obojica se nalaze u pritvoru više od tri godine i negiraju ubistvo Ðurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Ðurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija ubistva u kafiću Ritual

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar