Blažo Đurovic Foto:Privatna arhiva

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Ðurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu ispitivanjem veštaka za DNK Dušana Keckarevića.

Veštak je danas odgovarao na pitanja branilaca optuženih Darka Veskovića i Nemanje Ivanova o mogućnostima da li su nađeni DNK mogli da budu uništeni.

Oni su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Međutim, pronađen je deo jakne koja nije izgorela u tom požaru-rukav, pa je odbrana tražila da se uradi kombinovano DNK veštačenje kako bi se utvrdilo da li su vatrogasci prilikom gašenja požara protivpožarnim sredstvima mogli da unište nađeni DNK, koji prema dosadašnjim veštacenjima, pripada Veskoviću.

On i njegova odbrana tvrde da su njegovi DNK tragovi namešteni, a on negira krivično delo.

Postupajući tužilac Nenad Stefanović se tom predlogu za kombinovano veštačenje usprotivio, a sud ga je odbio, kao i nekoliko drugih predloga.

Veštak Keckarević je tim povodom napomenuo da ni varikina, kao najjače sredstvo za pranje, ne bi mogla da uništi DNK.

Suđenje će biti nastavljeno sutra ispitivanjem ovog veštaka u vezi sa DNK Veskovića koji je nađen na jednoj rukavici, a koji prema dosadašnjim veštačenjima pripada Veskoviću.

Vesković i Ivanov se terete kao saizvršioci u teškom ubistvu i obojica se nalaze u pritvoru tri i po godine i negiraju ubistvo Ðurovića.

Ovo suđenje se odvija u sprecijalnoj sudnici u Okružnom zatvoru iz bezbednosnih razloga.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Ðurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

BONUS VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar