Blažo Đurovic Foto:Privatna arhiva

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Ðurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, odloženo je danas pred Višim sudom u Beogradu za 31. mart.

Do odlaganja je došlo zbog zdravstvenih razloga, a u sud nisu došli advokati optuženih Darka Veskovića i Nemanje Ivanova.

Njima se inače suđenje iz bezbednosnih razloga odvija u Specijalnoj sudnici u Okrižnom zatvoru, a danas je trebalo da se održi u zgradi Specijalnog suda.

Oni su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Vesković i Ivanov se terete kao saizvršioci u teškom ubistvu i obojica se nalaze u pritvoru tri i po godine i negiraju ubistvo Ðurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Ðurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Bonus video: Kakva se poruka šalje žrtvama otvaranjem za javnost suđenje Miroslavu Aleksiću?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram