Zoran Marjanović, Jelena Marjanović
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda kojim je Zoranu Marjanoviću određen pritvor, nakon što je prvostepenom presudom 15. jula osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog svirepog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović.

Naime, Apelacioni su je odbio žalbe Marjanovićevih branilaca i potvrdio prvostepeno rešenje kojim mi je pritvor određen zbog visine izrečene zatvorske kazne.

PROČITAJTE JOŠ:

Portparol Apelacionig suda u Beogradu Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da su kao neosnovani odbijeni navodi žalbi kojima se osporava pravilnost i zakonitost prvostepenog rešenja, kao i razlozi za određivanje pritvora uz navođenje da okrivljeni svojim postupanjem nije doveo do uznemirenja javnosti, a koja može ugroziti nesmetano i ptavično vođenje ovog krivičnog postupka, kao i da je bilo uslova da se u konkretnom slučaju mera pritvora zameni merom jemstva ili merom zabrane napuštanja stana uz elekronski nadzor.

Žalbama se ne dovodi u pitanje pravilnost i zakonitost prvostepene odluke u pogledu razloga za određivanje pritvora po zakonskom osnovu, koji se odnosi na uznemirenje javnosti imajući u vidu da je prvostepeni sud za svoju odluku dao jasne detaljne i iscrpne razloge iznoseeći pravilan zaključak da su o ovom događaju izveštavala sredstva javnog informisanja putem brojnih štampanih i elektronskih medija koje je privukao i privlači veliku pažnju javnosti, a koji prevazilazi granice uobičajne radoznalosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, sam način izvršenja i težina posledice krivičnog dela uzročno posledično su vezani za uznemirenje javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog postupka, ukazala je Piljić.

Viši sud u Beogradu je 22. jula osudio Marjanovića zbog krivičnog dela Teško ubistvo na maksimalnu kaznu zatvora, jer je na svirep i podmukao način ubio suprugu Jelene 2.aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Istog dana mu je ponovo određen i pritvor.

BONUS VIDEO: Zoran Marjanović napušta sud

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar