Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; Nemanja Jovanović; Goran Srdanov

Viši sud u Bogradu doneo je konačnu presudu kojom je osudio Zorana Marjanovića na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, inače pevačice Jelene Krsmanović (Marjanović). Ovom presudom stavljena je tačna na proces koje se u medijima naziva još i suđenje decenije. Međutim, i pored toga što je Zoran slobodno išetao iz zgrade Palate pravde nakon što je sudija pročitala presudu, što je zbunilo mnoge, pa je nakon sat vremena uhapšen, slučaj ubistva i kasnije suđenja pratile su brojne bizarnosti.

Sud je konačno doneo konačnu odluku u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović, koja je svirepo lišena života 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki. Osuđen je njen suprug, Zoran Marjanović i u zatvoru će provesti narednih 40 godina. Njegovi advokati imaju dve nedelje da podnesu žalbu, a u međuvremenu podsećamo kakvi su to neobični obrti i bizarne situacije koje su pratile ubistvo nesrećne žene.

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Poruke sa Jeleninog profila nakon njene smrti

PROČITAJTE JOŠ:

Sestri ubijene pevačice, samo devet dana nakon ubistva, stizale su poruke poslate sa Fejsbuk profila koji je koristila Jelena Marjanović.

Nepoznata osoba, po svemu sudeći, upala je na Jelenin profil i pitala je Jeleninu sestru Teodoru kako je, a uz to je oslovila sa „draga“. Nakon što je zbunjena i šokirana devojka upitala ko joj piše, usledio je odgovor „pa, znaš“. Teodora je tada prekinula prepisku.

Dvadesetak dana kasnije, Tijani su ponovo stizale poruke sa pevačicinog profila, a ona je prepiske prosledila nadležnim organima. Do danas nije poznato ko je koristio Jelenin profil.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

Istražitelj snimio pesmu posvećenu ubijenoj pevačici

Direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI) iz Novog Sada, Nenad Šipka, koga je angažovala Jelenina porodica, snimio je pesmu i spot posvećen ubijenoj pevačici Jeleni Marjanović. Sve to objavio je na zvaničnoj stranici CFI.

Podsetimo, Šipka je je tokom višemesečnog pojavljivanja u medijima iznosio različite teorije o ubistvu Jelene Marjanović, a jedna od njih je da pevačica uopšte nije ubijena na nasipu u Crvenki.

Fan stranica za Zorana Marjanovića

Korisnici Fejsbuka, koji su Zorana smatrali nevinim, napravili su Fejsbuk stranicu sa ciljem podrške sada osuđenom Marjanoviću.

Ta stranica osnovana je 1. maja, nepunih mesec dana nakon Jeleninog svirepog ubistva, kada su se i pojavile prve sumnje da je ubica možda njen suprug Zoran. Bizaran je i detalj da su među osobama koje su pratile ovu stranicu mahom bile žene, među kojima je bilo i onih koje su se udvarale Marjanoviću i slale mu poruke podrške.

Učešće u rijaliti programu

Zoran Marjanović nije prestao da šokira javnost svojim postupcima mesecima nakon tragičnog događaja. Tako se 2017. godine pojavio kao učesnik u rijaliti programu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, a mnogi su ga zbog toga nazivali egocentričnim, željnim pažnje, dok je on ovaj postupak pravdao rečima da želi da javnost vidi kakav je on zaista.

Foto: Goran Srdanov

On je tokom svog učešća u rijalitiju u više navrata sa učesnicima razgovarao o slučaju i istrazi. O učešću u ovakvom programu pričao je i u sudnici, sa namerom da objasni da je to učinio kako bi rekao sve o zločinu jer „ranije nije imao priliku“.

Selfi s groblja

U kontekstu bizarnih detalja „egocentričnog“ Marjanovića moramo se podsetiti i na njegove selfije, odnosno fotografije na kojima pozira ispred nadgorbnog spomenika svoje supruge Jelene na groblju Zbeg. Takođe, posmatrajući te fotografije u kontekstu konačne presude Višeg suda u Beogradu, te fotografije najblaže rečeno izazivaju jezu.

Hapšenje na groblju

Nakon što je javnost saznala tragičnu vest da je pevačica, koja se najpre vodila kao nestala, pronađena mrtva sa jezivim povredama, a dani prolazili bez ikakvog pomaka u istrazi, došlo je do hapšenja na groblju Zbeg nakon jednog pomena. U komičnoj akciji policije priveden je Nikola M. (31). On je pažnju privukao svojim prisustvom, jer ga niko od porodice i prijatelja pevačice nije poznavao.

Policajci su sačekali da krene ka izlazu sa groblja i nedaleko od Zrenjaninskog puta su mu stavljene lisice na ruke.

PROČITAJTE JOŠ:

Tetovaža ispod oka

Nakon što je 2018. godine izašao iz zatvora, ispod Marjanovićevog oka primećena je tetovaža. On je na desnom odbrazu, odmah ispod oka, tetovirao suzu.

Šta ona njemu tačno predstavlja, kao i koji je povod za takav korak, nije poznato. Obično je takva tetovaža među kriminalnim bandama predstavljala pokazatelj da su bili u zatvoru ili da su nekoga ubili…

BONUS VIDEO: Zoran Marjanović napušta sud

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar