Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; Nemanja Jovanović; Goran Srdanov

Zoran Marjanović osuđen je danas prvostepenom odlukom petočlanog veća Višeg suda u Beogradu na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Ipak, javnost je ostala uskraćena na neka od ključnih pitanja.

U obrazloženju presude rečeno je da je ubistvo izvršeno na surov način, detaljno su opisane sve povrede na telu i glavi pokojne Jelene Marjanović, od oguljotina na rukama, koje je sud objasnio kako odbrambene, do onih smrtonosnih, koje je ubica zadao nesrećnoj ženi udarcima u glavu.

Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ipak, motiv ubistva je i dalje nejasan, još nema odgovora na pitanje zašto je Zoran Marjanović ubio svoju suprugu Jelenu? Napad koji je opisan kao bezobziran i „prekomeran“ jer je žrtvu počinilac udario 8 puta u glavu, uverenje je suda, oslikava jake emocije koje je počinilac u tom trenutku osećao. Ali, da li su ti osećaji ljubomora, koristoljublje, osveta ili nešto treće, ostalo je nepoznato i posle današnje presude.

Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Drugo pitanje na koje još nema odgovora je čime je ubijena Jelena Marjanović? Sudija Jelena Škulić je u obrazloženju presude pominjala ubodne rane na ruci, ali i da je ubica upotrebio metalnu šipku, kao da su u pitanju dva oružja. Ranije su mediji spekulisali da je ubica koristio cepin – alat poput čekića koji je zaoštren sa jedne strane, a koji koriste planinari. Iako je policija pretraživala taj deo nasipa i okolinu, nikakvo oružje koje je moglo da odgovara stravičnim povredama koje su naneti Jeleni Marjanović, nije pronađeno.

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Svedoci koji su videli Zorana Marjanovića kritičnog dana, opisali su da je nosio crnu jaknu koja je bila duga do ispod pojasa, ali iznad kolena. Ukoliko je Marjanović izvršio taj zločin, na njoj bi morali da budu tragovi krvi, ali ta jakna nikada nije pronađena. Te večeri, kada je organizovao potragu za Jelenom, a kada je već zahladnelo, Zoran Marjanović je tražio da mu daju jaknu, pa mu je tako njegovo otac, sada već pokojni Vladimir Marjanović, doneo neku sličnu jaknu, ali na njoj nije bilo nikakvih tragova krvi.

Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Pročitajte još:

Podsetimo, Zoran Marjanović je danas osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović. On je nakon izricanja presude pušten, tako da je otišao u svoju kuću u Borči, ali su ga sat vremena kasnije policajci priveli u stanicu, takozvani 29. novembar.

BONUS VIDEO: Odlazak Zorana Marjanovića iz Palate pravde

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare