vođa škaljarskog klana
Jovan Vukotić Foto: Savo Prelević

Viši državno tužilaštvo u Crnoj Gori obustavilo je postupak protiv navodnog vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića (39), koji se protiv njega vodio zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva "kavčana" Vojina Stupara i Milša Radonjića 27. marta 2016. u Kotoru, pišu mediji.

Inače, Vukotić je u pritvoru bio od 8. februara, kada je iz Srbije izručen Crnoj Gori zbog ovog postupka. Iz pritvora je pušten juče, a kako prenosi crnogorski portal Vijesti, odluku o obustavljanju istrage donelo je Više državno tužilaštvo.

Vukotić se sumnjičio da je sa Milićem Minjom Šakovićem i sada pokojnim Igorom Dedovićem pokušao da ubije dvojicu „kavčana“, a on je na saslušanju tvrdio da nema veze sa napadom, kao i da u vreme pucnjave nije boravio u Crnoj Gori.

Mediji su pisali i da su svedoci, koji su saslušani u istrazi, potvrdili Vukotićeve navode.

Podsetimo, Vukotić je juče pušten iz zatvora „Spuž“, da bi ga nakon sat vremena provedenih na slobodi policija ponovo uhapsila. Vukotića su uhapsili po nalogu kotorskog Osnovnog suda, koji ga potražuje zbog izdržavanja tromesečne kazne zatvora. Posle informativnog razgovora policija ga je uhapsila i nakratko vratila u spuški zatvor, uprkos tome što on nije mogao da bude odveden na izdržavanje kazne.

Pročitajte još:


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar