Foto: Printscreen/YouTube/Lokalne novine

Obrenovčanim Filip R. uhapšen je danas oko 19 časova zbog sumnje da je svojim privatnim automobilom pokušao da upadne u krug Prihvatnog centra za migrante, koji se nalazi u bivšoj kasarni Bora Marković u Obrenovcu

Osumnjičeni je u uživo prenosu preko društvene mreže Fejsbuk snimio upad u obrenovačku kasarnu.

Na početku snimka se vidi kako Filip R. pokušava nasilno da upadne u migrantski centar na jednom ulazu, gde ga u tome sprečava bodljikava žica, a zatim snimak prikazuje kao on u punoj brzini uleće na glavni ulaz u bivšu kasaranu,  a onda  onda se vozi po krugu u punoj brzini.

Njega je na izlasku zaustavila Vojna policija, koja mu je naredila da izađe. On je u tom trenutku skoro plačljivim glasom počeo da viče:

„Ne želim da moju devojku napadaju migranti. Ne želim da moja vojska čuva migrante. Ne želim muslimansku državu“, rekao je on.

Vojna policija je Filipa R. predala pripadnicima MUP na dalje postupanje i procesurianje.

O ovom slučaju večeras se oglasio i polsanik Demokratske stranke Balša Božović koji je na svom Tviter nalogu napisao povodom ovog slučaja:

Foto: Twitter/Balša Božović

„Funkcioner SNS -a opštine Obrenovac zadužen za mlade. Snimao se dok je kolima probijao ulaz u kasarnu gde su smešteni migranti. Jasno se vidi da manijak nije prezao da povredi ljude koji tamo privremeno borave kao i srpske vojnike koji obezbeđuju centar. Smrt fašizmu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare